ΗΠΑ: Επεκτείνεται η “προσωρινή άδεια” της Huawei για άλλες 45 ημέρες

Σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την “προσωρινή άδεια” της Huawei για άλλες 45 ημέρες.


Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Huawei και οι θυγατρικές της θα λάβουν παράταση. Ωστόσο, όλες αυτές οι παρατάσεις γίνονται κυρίως για να αποτρέψουν μία τυχόν αρνητική εξέλιξη στην παγκόσμια αγορά και επηρεάσουν δυσμενώς τις αμερικανικές εταιρείες και τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, η προσωρινή γενική άδεια επιτρέπει στις αμερικανικές εταιρείες να διεξάγουν “ειδική” και “περιορισμένη” εξαγωγή, επανεξαγωγή και μεταφορά προϊόντων ή τεχνολογιών στην Huawei και τις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες εκτός της Σκωτίας μέχρι την 1η Απριλίου.

Δείτε εδώ το ιστορικό της διαμάχης των ΗΠΑ με τη HUAWEI

Η δήλωση αναφέρει ότι η επέκταση είναι αναγκαία για να επιτρέψει στους υφιστάμενους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδίως σε αυτές των αγροτικών περιοχών, να συνεχίσουν να λειτουργούν με ασφάλεια τα υπάρχοντα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν εντός των επόμενων 45 ημερών εάν θα συνεχίσουν να επεκτείνουν την “Προσωρινή Γενική Άδεια”. Temporary General License.”

Huawei: Εγκαταλείπει τις Google εφαρμογές ακόμα κι αν αρθεί το εμπάργκο των ΗΠΑ;

Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι αυτή είναι η τέταρτη φορά που οι ΗΠΑ θα εκδώσουν μια “προσωρινή γενική άδεια” στην Huawei. Από τις 15 Μαΐου 2019, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ περιλάμβανε την Huawei και τις 68 θυγατρικές της στον κατάλογο των ανεπιθύμητων και ακολούθως, εξέδωσε τρεις φορές “προσωρινή” άδεια 90 ημερών. Πρώτον, στις 20 Μαΐου, στη συνέχεια στις 19 Αυγούστου και 18 Νοεμβρίου.

Η άδεια  αυτή επιτρέπει στην Huawei και τις θυγατρικές της να ασχολούνται με “συγκεκριμένες δραστηριότητες” ενώ και να συνεχίσει να συνεργάζεται με δίκτυα στις ΗΠΑ και να παρέχει υποστήριξη για υπάρχουσες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

gizchina

Δείτε επίσης

Πώς θα μπορούσε η Huawei να κυκλοφορήσει ένα P40 Pro στις αρχές του 2020; Εδώ είναι μερικές θεωρίες.

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950