26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Huawei: Εγκαταλείπει τις Google εφαρμογές ακόμα κι αν αρθεί το εμπάργκο των ΗΠΑ;

1 min read
Huawei Mate 30 Pro vs P20 Pro 1200x6751 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του WinFuture, ο Fred Wangfei εκπρόσωπος της Huawei Αυστρίας, σε μία συνέντευξη τύπου στη Βιέννη, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα χρησιμοποιήσει αδειοδοτημένες εκδόσεις του Android με Google εφαρμογές ακόμα κι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες άρουν το εμπάργκο της Huawei.


Ωστόσο το WinFuture δεν παρέθεσε ένα πλήρες απόσπασμα από τις δηλώσεις του Wangfei.

Ο δημοσιογράφος του WinFuture Roland Quandt, ο οποίος κυκλοφόρησε την είδηση με τον Andreas Proschofsky, ανέφερε τη σχετική είδηση με ένα tweet λέγοντας ότι

η Huawei είπε ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει τη χρήση των επίσημων υπηρεσιών Android με τις υπηρεσίες Google στις συσκευές τους“.

Με τη σειρά του όμως ο Andreas Proschofsky έσπευσε να βάλει τα πράγμα στη θέση τους με το παρακάτω tweet

“Δεν χωράει καμία αμφιβολία σε αυτά που είπε ο εκπρόσωπος της Huawei, τον ρώτησα αρκετές φορές (καθώς ήμουν αρκετά έκπληκτος) και επέμεινε στο ότι δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην Google – ακόμα κι αν αρθεί η αμερικανική απαγόρευση”.

Με τη σειρά της η Huawei προσπάθησε να βάλει τα πράγμα στη θέση τους, αφήνοντας όμως και πάλι ανοιχτά όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, σχετικά με το θέμα αυτό:

ένα ανοιχτό οικοσύστημα Android εξακολουθεί να είναι η πρώτη εμας πιλογή , αλλά αν δεν μπορέσουμε να συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε, μπορούμε να αναπτύξουμε το δικό μας.

An open Android ecosystem is still our first choice, but if we are not able to continue to use it, we have the ability to develop our own.

Εάν αυτό όντως ισχύσει τότε τα πράγμα σοβαρεύουν για τα καλά.

Παρόλο που το Huawei Mate 30 Pro τα πήγε καλά, ενώ δεν έχει τις εφαρμογές της Google, λόγω της στήριξης που είχε από την εγχώρια αγορά της Κίνας, δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα συνεχίσετε να γίνεται αυτό, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η Huawei να απομονωθεί και να χάσει το παιχνίδι της παγκόσμιας αγοράς.

Η επερχόμενη ναυαρχίδα της Huawei για το 2020, το Huawei P40 Pro, αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει χωρίς τις Google εφαρμογές.

Αν η Huawei δεν έχει πραγματικά την πρόθεση να χρησιμοποιήσει ξανά εφαρμογές της Google στα τηλέφωνά της, ακόμα και αν τελειώσει η απαγόρευση της Huawei, θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη θέση της εταιρείας ως τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphone παγκοσμίως.

androidauthority

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα