28 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχής της Intel καθώς φαίνεται να υστερεί στην κούρσα της AI

1 min read
intel AI | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
5
(1)

Loading

Οι μετοχές της Intel βούλιαξαν πάνω από 12% την Παρασκευή μετά την αποκάλυψη μιας απογοητευτικής πρόβλεψης εσόδων για το πρώτο τρίμηνο από τον κατασκευαστή τσιπ, εγείροντας ανησυχίες για την ικανότητά του να ανταγωνιστεί στην ακμάζουσα αγορά τεχνητής νοημοσύνης (AI) και να διαχειριστεί ένα νωχελικό τομέα PC.

Η Intel, ένας παλιός ηγέτης στην βιομηχανία τσιπ, έχει δυσκολευτεί να ακολουθήσει τους αντιπάλους της στον αγώνα για την τεχνητή νοημοσύνη, ιδιαίτερα την Nvidia και την Advanced Micro Devices (AMD). Αυτές οι εταιρείες έχουν αναπτύξει εξειδικευμένα τσιπ AI που είναι πολύ πιο αποδοτικά από τις προσφορές της Intel.

Η αδύναμη αγορά PC, η οποία έχει αποτελέσει βασικό παράγοντα για την Intel εδώ και δεκαετίες, ασκεί επίσης πίεση στην εταιρεία. Οι πωλήσεις PC έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια καθώς οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο σε smartphones και tablets για τις υπολογιστικές τους ανάγκες.

Ως αποτέλεσμα αυτών των προκλήσεων, τα έσοδα του πρώτου τριμήνου της Intel αναμένεται να υπολείπονται των εκτιμήσεων των αναλυτών κατά περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία προειδοποίησε επίσης ότι τα περιθώρια κέρδους της θα συμπιεστούν φέτος.

Οι μετοχές άλλων κατασκευαστών τσιπ επηρεάστηκαν επίσης από την κακή απόδοση της Intel. Ο δείκτης Philadelphia SE Semiconductor Index, ο οποίος παρακολουθεί την απόδοση της βιομηχανίας ημιαγωγών, έπεσε 2,7% την Παρασκευή.

Οι αναλυτές λένε ότι η Intel διατρέχει τον κίνδυνο να μείνει πίσω στον αγώνα για την τεχνητή νοημοσύνη αν δεν πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές σύντομα. Η εταιρεία πρέπει να αναπτύξει τα δικά της εξειδικευμένα τσιπ AI και να βρει νέους τρόπους να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες που υποστηρίζονται από AI.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η Intel εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να πετύχει. Επισημαίνουν την ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας και τη δέσμευσή της στην καινοτομία.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν η Intel τελικά θα μπορέσει να ανακάμψει και να κρατηθεί σε αυτήν τη ξέφρενη AI κούρσα!

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα