Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η μεταφορά eSIM μεταξύ smartphones Android είναι πλέον δυνατή

1 min read
eSIM | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η εποχή των παραδοσιακών καρτών SIM φαίνεται να φτάνει σταδιακά στο τέλος της, καθώς η τεχνολογία eSIM κερδίζει έδαφος και αν και η πλήρης αντικατάσταση των καρτών SIM με eSIM μπορεί να μην συμβεί άμεσα, η μετάβαση γίνεται όλο και πιο άμεση. Η Samsung, πρωτοπόρος στον τομέα αυτό, εισήγαγε αρχικά μια λειτουργία για τη διευκόλυνση της μεταφοράς eSIM εντός των συσκευών Galaxy. Ωστόσο, η Google εισήγαγε τώρα αθόρυβα το δικό της εργαλείο μεταφοράς eSIM για το Android, σηματοδοτώντας μια ευρύτερη στροφή στον κλάδο.

Η Google εισάγει το εργαλείο μεταφοράς eSIM για Android

imagem 2022 12 16 124919749 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Samsung πήρε το προβάδισμα ενσωματώνοντας το εργαλείο μεταφοράς eSIM στο One UI 5.1, αλλά αρχικά περιορίστηκε μόνο σε συσκευές Galaxy. Η πρόσφατη εξέλιξη δείχνει ότι η Google έχει επεκτείνει τη λειτουργικότητα, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταφέρουν τις eSIM τους μεταξύ διαφορετικών συσκευών Android. Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με την ανακοίνωση που έκανε η Google στο MWC 2023. Επιβεβαιώνοντας τη δυνατότητα εναλλαγής των eSIMs από ένα τηλέφωνο Android σε ένα άλλο.

Το εργαλείο μεταφοράς eSIM ενσωματώνεται απρόσκοπτα στη διαδικασία εγκατάστασης του τηλεφώνου. Ο εξειδικευμένος δημοσιογράφος Mishaal Rahman, όπως αναφέρει το Android Police, ανακάλυψε αυτή τη λειτουργία κατά τη διαμόρφωση ενός Samsung Galaxy S24 Ultra. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, εμφανίστηκε ένα αναδυόμενο παράθυρο, το οποίο προσέφερε τη δυνατότητα μεταφοράς της eSIM με απλή σάρωση ενός κωδικού QR. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά αυτή έδειξε συμβατότητα όχι μόνο μεταξύ συσκευών Samsung, αλλά και μεταξύ ενός Samsung Galaxy S24 Ultra και ενός LG V60 Thinq. καθώς και μεταξύ της ναυαρχίδας της Samsung και ενός Google Pixel 8 Pro.

Το νέο εργαλείο της Google επιτρέπει την απρόσκοπτη μεταφορά eSIM

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η λειτουργία φαίνεται να είναι περιορισμένη για ορισμένους χρήστες. Οι αναφορές του Android Police τονίζουν ότι το εργαλείο μεταφοράς eSIM λειτουργεί προς το παρόν αποκλειστικά για προφίλ που είναι συνδεδεμένα με το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της T-Mobile. Παρά τον περιορισμό αυτό, υπάρχει αισιοδοξία ότι η λειτουργικότητα αυτού του χρήσιμου εργαλείου μεταφοράς eSIM θα επεκταθεί σε ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών και φορέων εκμετάλλευσης δικτύων.

Συμπερασματικά, η μετάβαση από τις παραδοσιακές κάρτες SIM στις eSIM κερδίζει έδαφος. Με την ανεπαίσθητη διάθεση από την Google του εργαλείου μεταφοράς eSIM για το Android να σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Αν και υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί, η ελπίδα είναι ότι το εργαλείο μεταφοράς eSIM θα είναι σύντομα προσβάσιμο σε ένα ευρύτερο κοινό.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα