18 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Huawei “τρώει πόρτα” από τα δίκτυα 5G του Ηνωμένου Βασιλείου

1 min read
huawei 5g chamada1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Παρόλο που τον Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι η Huawei μπορεί να αναπτύξει τα δίκτυα 5G της χώρας τώρα φαίνεται να αλλάζουνε τα δεδομένα.

Εκείνη την εποχή, ο Τζόνσον ένιωθε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να εναντιωθεί στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι η Huawei παρείχε την πιο προηγμένη τεχνολογία σε καλή τιμή, όμως φάνηκε τελικά η υποτέλεια του Ηνωμένου Βασιλείου στις πιέσεις της Αμερικής και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα ήταν και ο αποκλεισμός της Huawei από την TSMC η οποία ανέφερε ότι σταματά να λαμβάνει νέες παραγγελίας από τη Huawei ενώ οι παραγγελίες που έχουν ληφθεί πριν από την απαγόρευση ή ήδη βρίσκονται στην παραγωγή δεν θα επηρεαστούν.

Όμως αυτό όλο το σκηνικό επηρέασε αρνητικά το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού πλέον η Huawei μη έχοντας τον βασικό της πιστοποιημένο προμηθευτή σίγουρο ανησύχησε τους αξιωματούχους στη Βρετανία ότι η Huawei θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει μη αποδεδειγμένα εξαρτήματα που ενδέχεται να μην είναι ασφαλή.

“Δεδομένης της αβεβαιότητας που δημιουργείται γύρω από την αλυσίδα εφοδιασμού της Huawei, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί πλέον να είναι πεπεισμένο ότι θα είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια του μελλοντικού εξοπλισμού Huawei 5G”, δήλωσε ο Dowden.

Η Huawei από την μεριά της δήλωσε ότι ήταν πεπεισμένη ότι οι πρόσφατες αμερικανικές κυρώσεις δεν θα επηρέαζαν την «ανθεκτικότητα ή την ασφάλεια» των προϊόντων της και χαρακτήρισαν την ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου απογοητευτική.

Η Huawei είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον εξοπλισμό δικτύωσης και είναι επίσης ο νούμερο ένα κατασκευαστής smartphones στον πλανήτη προς το παρόν .

Ο μύθος βέβαια ότι τα προϊόντα της Huawei περιέχουν ένα backdoor που συλλέγει δεδομένα και τα στέλνει σε έναν διακομιστή στο Πεκίνο δεν έχει αποδειχθεί ποτέ αληθινό και η εταιρεία το έχει αρνηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα