Ό,τι και να γίνει το 5G είναι αποκλειστική υπόθεση της Huawei

Τι κι αν έχει αποκλειστεί από την Αμερικάνική κυβέρνηση , τι κι αν έχει γίνει το μαύρο πρόβατο για μερικούς, η Huawei αναμφίβολα κυριαρχεί στο 5G και στέκεται μια χαρά στα πόδια της.

Είναι γνωστή η ιστορία της Huawei και η διαμάχη της με την Αμερικανική κυβέρνηση όμως τώρα τα πράγματα παίρνουν νέα τροχιά και από ότι φαίνεται η Huawei έχει το πάνω χέρι. Μία πρόσφατη έρευνα για το Bloomberg ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ όπως και να έχει θα πρέπει να πληρώσουν την Huawei εάν θέλουν να αναπτύξουν 5G δίκτυα και τι εννοούμε με αυτό. 

Η νέα μελέτη δείχνει ότι η Huawei διαθέτει τα περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην τεχνολογία 5G. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να ξηλώσει εντελώς την Huawei και τα δίκτυα της, η Huawei θα εξακολουθήσει να λαμβάνει τέλη ευρεσιτεχνίας. Στην πραγματικότητα, από τον Μάιο του περασμένου έτους, τα βασικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Huawei 5G ξεπερνούν τα αντίστοιχα όλων των αμερικανικών εταιρειών. 

Η συγκεκριμένη μελέτη διαπίστωσε ότι έξι είναι οι εταιρείες που κάνουν “κουμάντο” στο 5G και αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80% των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Αυτές είναι οι Huawei, Samsung Electronics, LG Electronics, Nokia, Ericsson και Qualcomm. Η Qualcomm είναι η μόνη Αμερικανική εταιρεία στη λίστα. 

Στο επίσημο της λογαριασμό στο Twitter η Huawei αναφέρει: «Χρειάζεστε αποδείξεις για να αποδείξετε ότι ο εθνικισμός δεν έχει καμία θέση στον κλάδο της τεχνολογίας; 80% των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην τεχνολογία # 5G ανήκουν σε έξι εταιρείες – η Huawei είναι ο ηγέτης και μόνο μία είναι αμερικανική. Ετσι? Παρά τις προσπάθειες για αποκλεισμό της #Huawei από την αλυσίδα εφοδιασμού, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να την πληρώνουν.  #HuaweiFacts “

Ο Deepak Syal, διευθυντής της  GreyB Services Pte. , μιας εταιρεία έρευνας τεχνολογίας που διεξήγαγε τη μελέτη με την εταιρεία λογισμικού  Amplified AI Inc, ανέφερε «Ακόμα κι αν προσλάβουν κάποια άλλη εταιρεία για την κατασκευή της υποδομής 5G, πρέπει και πάλι να πληρώσουν την κινεζική εταιρεία λόγω των πνευματικών δικαιωμάτων που κατέχει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G».

Η πνευματική ιδιοκτησία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της τεχνολογίας. Σε μια πρόσφατη δικαστική διαμάχη με έναν αμερικανικό πάροχο, τη Verizon, η Huawei συγκέντρωσε περισσότερα από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από πνευματικά δικαιώματα και πλήρωσε περισσότερα από 6 περίπου δισεκατομμύρια δολάρια σε άλλες εταιρείες.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950