20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ό,τι και να γίνει το 5G είναι αποκλειστική υπόθεση της Huawei

1 min read
huawei 5g chamada1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τι κι αν έχει αποκλειστεί από την Αμερικάνική κυβέρνηση , τι κι αν έχει γίνει το μαύρο πρόβατο για μερικούς, η Huawei αναμφίβολα κυριαρχεί στο 5G και στέκεται μια χαρά στα πόδια της.

Είναι γνωστή η ιστορία της Huawei και η διαμάχη της με την Αμερικανική κυβέρνηση όμως τώρα τα πράγματα παίρνουν νέα τροχιά και από ότι φαίνεται η Huawei έχει το πάνω χέρι. Μία πρόσφατη έρευνα για το Bloomberg ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ όπως και να έχει θα πρέπει να πληρώσουν την Huawei εάν θέλουν να αναπτύξουν 5G δίκτυα και τι εννοούμε με αυτό. 

Η νέα μελέτη δείχνει ότι η Huawei διαθέτει τα περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην τεχνολογία 5G. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να ξηλώσει εντελώς την Huawei και τα δίκτυα της, η Huawei θα εξακολουθήσει να λαμβάνει τέλη ευρεσιτεχνίας. Στην πραγματικότητα, από τον Μάιο του περασμένου έτους, τα βασικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Huawei 5G ξεπερνούν τα αντίστοιχα όλων των αμερικανικών εταιρειών. 

Η συγκεκριμένη μελέτη διαπίστωσε ότι έξι είναι οι εταιρείες που κάνουν “κουμάντο” στο 5G και αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80% των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Αυτές είναι οι Huawei, Samsung Electronics, LG Electronics, Nokia, Ericsson και Qualcomm. Η Qualcomm είναι η μόνη Αμερικανική εταιρεία στη λίστα. 

Στο επίσημο της λογαριασμό στο Twitter η Huawei αναφέρει: «Χρειάζεστε αποδείξεις για να αποδείξετε ότι ο εθνικισμός δεν έχει καμία θέση στον κλάδο της τεχνολογίας; 80% των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην τεχνολογία # 5G ανήκουν σε έξι εταιρείες – η Huawei είναι ο ηγέτης και μόνο μία είναι αμερικανική. Ετσι? Παρά τις προσπάθειες για αποκλεισμό της #Huawei από την αλυσίδα εφοδιασμού, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να την πληρώνουν.  #HuaweiFacts “

Huawei fact | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο Deepak Syal, διευθυντής της  GreyB Services Pte. , μιας εταιρεία έρευνας τεχνολογίας που διεξήγαγε τη μελέτη με την εταιρεία λογισμικού  Amplified AI Inc, ανέφερε «Ακόμα κι αν προσλάβουν κάποια άλλη εταιρεία για την κατασκευή της υποδομής 5G, πρέπει και πάλι να πληρώσουν την κινεζική εταιρεία λόγω των πνευματικών δικαιωμάτων που κατέχει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G».

Η πνευματική ιδιοκτησία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της τεχνολογίας. Σε μια πρόσφατη δικαστική διαμάχη με έναν αμερικανικό πάροχο, τη Verizon, η Huawei συγκέντρωσε περισσότερα από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από πνευματικά δικαιώματα και πλήρωσε περισσότερα από 6 περίπου δισεκατομμύρια δολάρια σε άλλες εταιρείες.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα