19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Βρετανία θα αναπτύξει τελικά το 5G δίκτυο της με τη Huawei

1 min read
110662411 huawei1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η κυβέρνηση της Βρετανίας, θα επιτρέψει τελικά την Huawei για την ανάπτυξη και προώθηση του 5G δικτύου της χώρας.


5G: Ενδέχεται η Βρετανία να γυρίσει την πλάτη στις ΗΠΑ και να πάει τελικά με την Huawei

Πατάει πόδι το Ηνωμένο Βασίλειο και τελικά τα κάνει πλακάκια με τη Huawei, παρά τις αντιδράσεις των Η.Π.Α. για τους γνωστούς λόγους, ασφαλείας και ότι η Huawei δεν καθόλου αξιόπιστη, καθώς ο εξοπλισμός εγείρει θέματα ασφαλείας και κινδύνους κατασκοπείας και διαρροής πληροφοριών και ότι πίσω από τη Huawei κρύβεται φυσικά το Πεκίνο.

Οι φορείς τηλεπικοινωνιών της Μ. Βρετανίας θα χρησιμοποιήσουν εν τέλει τον εξοπλισμό της Huawei για το στήσιμο του βασικού κορμού του 5G δικτύου, αλλά όχι σε κρίσιμες και ευαίσθητες υποδομές σύμφωνα με μία δήλωση της κυβέρνησης.

Η εταιρεία θα περιοριστεί επίσης στην παροχή του 35% του εξοπλισμού του δικτύου και των σταθμών βάσης.

Ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Boris Johnson, μετά από έντονες πιέσεις τελικά κατέληξε με τη Huawei καθώς σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα έμενε πολύ πίσω ίσως και 3 χρόνια στην υλοποίηση του 5G, πράγμα που θα στοίχιζε αρκετά αφού Η Huawei έχει ήδη σημαντική παρουσία στα ασύρματα δίκτυα του Ηνωμένου Βασιλείου και λειτουργεί από το 2003 υπό την εποπτεία κυβερνητικών υπηρεσιών ασφαλείας.

“Ανέκαθεν αντιμετωπίζαμε τη Huawei ως έναν προμηθευτή υψηλού κινδύνου και έχουν γίνει οι απαραίτητες προεργασίες για να περιοριστεί ως προς τη δραστηριότητα του Ηνωμένο Βασίλειο σε τεχνολογικό εξοπλισμό και υπηρεσίες», όπως ανέφερε ο Ian Levy, τεχνικός διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ασφάλειας Cyber, σε μία ανάρτηση του.

bbc.com

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα