26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Huawei επιβεβαιώνει ότι τα περισσότερα τηλέφωνά της θα λάβουν την ενημέρωση παρακολούθησης επαφών της Google

1 min read
deHDczADWsv89d3TkYk526 970 80 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τα περισσότερα τηλέφωνα Huawei θα μπορούν να εκτελούν το σύστημα εντοπισμού επαφών που αναπτύσσει η Google σε συνεργασία με την Apple.

Κοροναϊός και η τεχνολογική κερκόπορτα” που ανοίγει

Μετά τη γνωστή διαμάχη των ΗΠΑ με τη Huawei η πιο γνωστή ανησυχία των χρηστών που έχουν κινητά της Huawei είναι αν η συσκευή τους θα λαμβάνει τις μελλοντικές ενημερώσεις της Google; Η απάντηση είναι ναι, παρά το γεγονός ότι οι συσκευές που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από την κινεζική εταιρεία δεν έχουν τα GMS. (Google Mobile Services) και μιλάμε μέχρι και το Huawei P30 και P30 Pro και όχι τη σειρά Huawei Mate 30 , η οποία κυκλοφόρησε το τελευταίο εξάμηνο του 2019.

Το σύστημα ιχνηλάτησης επαφών αναπτύσσεται από τη Google σε συνεργασία με την Apple και όπως είπαμε αναμένεται να ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο Μάιο σύμφωνα με την κοινή δήλωση της Google και της Apple.

Τα παλαιότερα τηλέφωνα δεν θα λάβουν την ενημέρωση

Το νέο σύστημα της Apple και της Google βασίζεται σε ασύρματα τσιπ που δεν είναι διαθέσιμα σε ορισμένα παλαιότερα τηλέφωνα. Ορισμένα κινητά δεν μπορούν να συνδεθούν στο Bluetooth Low Energy (BLE), μια έκδοση Bluetooth που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και αυτό, δυστυχώς, μπορεί να αντιστοιχεί σε έως και δύο δισεκατομμύρια τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μια έκθεση από τους Financial Times .

Εύλογα λοιπόν, τα τηλέφωνα της Huawei χρειάζονται τουλάχιστον BLE για να είναι συμβατά με το σύστημα εντοπισμού επαφών.

Ενώ τα περισσότερα κινητά που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια είχαν BLE από προεπιλογή, δεν είναι πάντοτε σαφές ποια παλαιότερα τηλέφωνα Huawei υποστηρίζουν αυτήν την τεχνολογία συνδεσιμότητας (αν και γνωρίζουμε ότι το Android 4.3 και άνω υποστηρίζει BLE).

Για να δείτε αν το κινητό σας υποστηρίζει αυτή τη λειτουργικότητα μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή  BLE Checker από το Google Play Store.

[Via]

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα