18 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Huawei αύξησε τα έσοδά της παρά τον αποκλεισμό από την Αμερική

1 min read
huawei min1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Huawei, Eric Xu, στους υπαλλήλους του, η εταιρεία κατάφερε να κερδίσει το επιβλητικό ποσό των 122 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ή αλλιώς 850 δισεκατομμυρίων κινεζικών γιουάν) ως έσοδα για το 2019.


Λίγο καιρό πριν, η Αμερική ως αποτέλεσμα του οικονομικού πολέμου που βρίσκεται με την Κίνα, απαγόρευσε τα προϊόντα της Huawei και την συνεργασία των εταιρειών της χώρας με την εταιρεία. Πολλοί πίστεψαν τότε ότι η Huawei ίσως να μην τα κατάφερνε. Ωστόσο η ιστορία πήρε μια τελείως διαφορετική τροπή.

Τα φετινά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 18% σε σχέση με πέρυσι και έχουν θέσει ένα νέο ρεκόρ για τα δεδομένα της. Η Huawei πώλησε 240 εκατομμύρια συσκευές το 2019, γεγονός που αποτελεί σημαντικό άλμα σε σύγκριση με τις 206 εκατομμύρια συσκευές που πωλήθηκαν το 2018.

Ωστόσο, η απαγόρευση των ΗΠΑ έχει επηρεάσει την ανάπτυξη της εταιρείας. Σύμφωνα με τον Xu, τα στοιχεία είναι χαμηλότερα από αυτά που περίμεναν. Αν ο αποκλεισμός από την μεριά των ΗΠΑ συνεχιστεί, θα δημιουργηθεί μία δύσκολη κατάσταση για την εταιρεία και θα δυσχεράνει περεταίρω την ανάπτυξή της. Όπως δήλωσε ο Xu, η πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας για το επόμενο έτος είναι να επιβιώσει.

Ενώ η διοίκηση του Trump θεωρεί την Huawei ως εθνική απειλή για την ασφάλεια, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν επίσης συμβουλεύσει άλλες χώρες όπως η Ινδία, να απέχουν από τη χρήση της τεχνολογίας 5G της Huawei.

Ωστόσο, ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στις δοκιμές ανάπτυξης του δικτύου 5G της Ινδίας, στις αρχές του 2020. Έχει συμμετάσχει σε άλλους κατασκευαστές εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, όπως οι Erricson, Cisco και Samsung, οι οποίοι θα συμμετάσχουν επίσης στη δοκιμή.

Huawei : Ετοιμάζεται να ανοίξει στην Ευρώπη εργοστάσιο για εξαρτήματα 5G

Όσον αφορά την επιβίωση της εταιρείας, η Huawei αναπτύσσει επίσης το δικό της λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται HarmonyOS, το οποίο θα την βοηθήσει να συνεχίσει στην περίπτωση που το λειτουργικό σύστημα της Google, το Android δεν αποτελεί πια επιλογή για τις συσκευές της εταιρείας.

Πώς θα μπορούσε η Huawei να κυκλοφορήσει ένα P40 Pro στις αρχές του 2020; Εδώ είναι μερικές θεωρίες.

Πηγή: SecNews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα