26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το WhatsApp τερματίζει την υποστήριξη για συσκευές που τρέχουν παλαιότερες εκδόσεις Android

1 min read
whatsapp beta 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Παρόλο που το WhatsApp είναι σχεδόν πανταχού παρόν από πλευράς υλικού και λογισμικού είναι γεγονός ότι πλέον τερματίζεται η υποστήριξη για συσκευές που χρησιμοποιούν παλιότερες εκδόσεις Android.


Η WhatsApp επιβεβαίωσε μέσω μιας ανάρτησης στον αποκλειστικό ιστότοπο υποστήριξης ότι η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων θα τρέχει τώρα μόνο σε συσκευές Android με Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) και άνω. Εάν εξακολουθείτε να τρέχετε μία παλαιότερη ξεπερασμένη έκδοση, (φυσικά δεν είναι και τόσο ασφαλές) αλλά θα είστε σε θέση να στέλνετε μηνύματα πολλαπλών πλατφορμών στους φίλους, την οικογένεια και τις επαφές σας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Δεν παρέχεται υποστήριξη πλέον για συσκευές με τα κάτωθι λειτουργικά συστήματα:

  • Android running OS 4.0.3+
  • iPhone running iOS 9+
  • Select phones running KaiOS 2.5.1+, including JioPhone and JioPhone 2

Εάν έχετε μία συσκευή που τρέχει τα παραπάνω, απλά εγκαταστήστε το WhatsApp και επαληθεύστε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Λάβετε υπόψη ότι το WhatsApp μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο με έναν αριθμό τηλεφώνου σε μία συσκευή τη φορά. Επιπλέον, δεν υπάρχει επιλογή για μεταφορά του ιστορικού συζήτησης μεταξύ πλατφορμών. Ωστόσο, παρέχουμε την επιλογή εξαγωγής του ιστορικού συζήτησης ως συνημμένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Ελληνική Αστυνομία είναι έτοιμη να “χακάρει” τις συνομιλίες σε Viber και Whatsapp

Η εταιρεία που ανήκει στο Facebook σημειώνει ότι η περιορισμένη υποστήριξη του WhatsApp θα συνεχιστεί για όσους τρέχουν το Android 2.3.7 και παλαιότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2020. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, πιθανότατα θα αντιμετωπίζετε προβλήματα με κάποια χαρακτηριστικά και δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό.

Για τα παρακάτω λειτουργικά συστήματα, δεν θα μπορείτε να δημιουργείτε νέους λογαριασμούς ούτε να επαληθεύετε τους υπάρχοντες λογαριασμούς. Ωστόσο, θα μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το WhatsApp για:

Εκδόσεις Android 2.3.7 και παλαιότερες έως την 1η Φεβρουαρίου 2020
Εκδόσεις iOS 8 και άνω έως την 1η Φεβρουαρίου 2020

Εάν εκτελείτε το WhatsApp σε μια παλαιότερη συσκευή, ίσως αξίζει να δημιουργήσετε σύντομα αντίγραφα ασφαλείας για τις συνομιλίες WhatsApp στο Google Drive, για να διασφαλίσετε ότι όλα τα μηνύματά σας θα μπορούν να μεταφερθούν σε μια νεότερη.

Πάντως καλό είναι, αν δεν μπορείτε να αναβαθμίσετε, λόγω παλαιότητας συσκευής να το σκέφτεστε σιγά σιγά να στέλνατε κανένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη μπας και σας φέρει κανένα κινητό για το 2020, αν προλαβαίνετε ακόμα.

9to5google

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα