Το TikTok καταργεί 380.000 βίντεο και 64.000 σχόλια για ρητορική μίσους

Για να αντιμετωπίσει τη ρητορική μίσους στην πλατφόρμα της, η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης TikTok , ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι από την αρχή του τρέχοντος έτους, είχε αφαιρέσει περισσότερα από 380.000 βίντεο στις ΗΠΑ για παραβίαση των κοινοτικών οδηγιών.

Η εταιρεία απαγόρευσε επίσης περισσότερους από 1.300 λογαριασμούς για περιεχόμενο ή συμπεριφορά μίσους και κατάργησε πάνω από 64.000 σχόλια λόγω παραβίασης της πολιτικής ρητορικής μίσους.

«Για να είμαστε σαφείς, αυτοί οι αριθμοί δεν αντικατοπτρίζουν ένα ποσοστό επιτυχίας 100% στην καταγραφή κάθε μίσους περιεχομένου ή συμπεριφοράς, αλλά δείχνουν τη δέσμευσή μας για δράση» , δήλωσε η εταιρεία.

Η TikTok είπε επίσης ότι χρησιμοποιεί νέους αλγόριθμους για να καταστήσει πιο δύσκολη την εύρεση περιεχομένου μίσους στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με την εταιρεία: «Λαμβάνουμε διάφορες προσεγγίσεις για να σταματήσουμε τη διάδοση του μίσους, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης σχετικού περιεχομένου, της αποφυγής εμφάνισης αποτελεσμάτων ή της ανακατεύθυνσης της αναζήτησης στις Οδηγίες κοινότητας για να εκπαιδεύσουμε την κοινότητά μας σχετικά με τις πολιτικές μας κατά της μίσους έκφρασης. Δεν είναι μια ασφαλής λύση, αλλά εργαζόμαστε για να εφαρμόσουμε γρήγορα αυτήν την προσέγγιση σε ομάδες μίσους που εμφανίζονται » . Οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε «πιο θετικό και χαρούμενο περιεχόμενο» για όλους τους χρήστες του TikTok, δήλωσε η εταιρεία.

Οι αλλαγές έρχονται σε μια στιγμή που η εφαρμογή και ο κινέζος ιδιοκτήτης της, ByteDance, αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις στις δύο μεγαλύτερες αγορές της – την Ινδία και τις ΗΠΑ. Ενώ ο πρώτος έχει ήδη απαγορεύσει την εφαρμογή ως μέρος μιας μεγαλύτερης καταστολής σε κινεζικές εφαρμογές και υπηρεσίες , ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει απειλήσει παρόμοια δράση εάν η ByteDance δεν πουλήσει τις αμερικανικές λειτουργίες της εφαρμογής σε έναν ιδιοκτήτη με έδρα τις ΗΠΑ.

Αλλά σαν μην έφταναν όλα αυτά η εφαρμογή κατηγορείται τώρα για κατασκοπεία εκατομμυρίων χρηστών Android συλλέγοντας κρυφά τις διευθύνσεις MAC τους.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967