24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο Trump απαγορεύει TikTok και WeChat με προεδρικό διάταγμα

1 min read
ezgif.com webp to jpg1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που απαγορεύει οποιεσδήποτε συναλλαγές με τις κινεζικές εταιρείες WeChat και ByteDance (ο ιδιοκτήτης του TikTok).

Η σχετική νομοθεσία τίθεται σε ισχύ από τις 20 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, η Microsoft σκοπεύει να εξαγοράσει το TikTok στις ΗΠΑ λίγες μέρες πριν από αυτήν την προθεσμία.

Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι η ByteDance (ιδιοκτήτης του TikTok) δεν θα αποφέρει έσοδα στις ΗΠΑ ή ακόμη και να πληρώσει το προσωπικό των ΗΠΑ λόγω της απαγόρευσης. Ωστόσο, η επικείμενη νομοθεσία (βλέπε παρακάτω) είναι αρκετά ασαφής για το τι θα συμβεί μόλις περάσει η προθεσμία.

Το TikTok, μια εφαρμογή για κοινή χρήση βίντεο για κινητά που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance Ltd., σύμφωνα με πληροφορίες έχει πάνω από 175 εκατομμύρια λήψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω από ένα δισεκατομμύριο παγκοσμίως. Το TikTok είναι γνωστό ότι συγκεντρώνει αυτόματα πληροφορίες από τους χρήστες του αλλά και πληροφορίες δραστηριότητας δικτύου, όπως δεδομένα τοποθεσίας και ιστορικό περιήγησης και αναζήτησης. Αυτή η συλλογή δεδομένων απειλεί φυσικά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και επιτρέπει σε τρίτους να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες των Αμερικανών πολιτών και όχι μόνο”.

Το διάταγμα αναφέρει επίσης την απαγόρευση του TikTok στην Ινδία και τους λόγους που ανέφερε η ινδική κυβέρνηση για την εφαρμογή της απαγόρευσης. «Η κυβέρνηση της Ινδίας απαγόρευσε πρόσφατα τη χρήση του TikTok και άλλων κινεζικών κινητών εφαρμογών σε ολόκληρη τη χώρα. σε δήλωσή του, το Υπουργείο Ηλεκτρονικών και Τεχνολογίας Πληροφοριών της Ινδίας ισχυρίστηκε ότι «η εφαρμογή υποκλέπτει και μεταδίδει εν αγνοία τους τα δεδομένα των χρηστών με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο σε διακομιστές που έχουν τοποθεσίες εκτός Ινδίας».

Μια παρόμοια εκτελεστική εντολή έχει επίσης υπογραφεί για το WeChat.

Οι ByteDance και WeChat δεν έχουν ακόμη δώσει καμία απάντηση στη νέα εκτελεστική εντολή του Trump, αλλά φαίνεται ότι τα προβλήματά τους μόλις ξεκινούν και αρχίζουν να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο.

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα