24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Messenger Rooms: Η απάντηση του Facebook στο Zoom

1 min read
Facebook Messenger Rooms 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Tη νέα δωρεάν εφαρμογή βιντεοδιασκέψεων Messenger Rooms, η οποία επιτρέπει σε έως 50 ανθρώπους να συμμετάσχουν σε μια κοινή online συνομιλία παρουσίασε το Facebook.

Οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να μοιράζονται συνδέσμους-προσκλήσεις (links), που θα επιτρέπουν σε μη χρήστες να συμμετέχουν στις βιντεοδιασκέψεις του Messenger Rooms μέσω του προγράμματος πλοήγησης στο διαδίκτυο (browser), είτε στον υπολογιστή τους είτε σε φορητή συσκευή ή «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, χωρίς να χρειάζεται να «κατεβάσουν» στη συσκευή τους κάποια ειδική εφαρμογή ή να δημιουργήσουν κάποιο λογαριασμό.

Zoom 5.0 και μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς!

Οι χρήστες θα μπορούν να «μπαινοβγαίνουν» στο «δωμάτιο» της βιντεοδιάσκεψης, ενώ δεν θα υπάρχει περιορισμός χρόνου στις βιντεοδιασκέψεις του Messenger Rooms. Αν θέλουν οι χρήστες, θα μπορούν να κρατούν «ιδιωτική» τη βιντεοδιάσκεψή τους.

Το Facebook διαβεβαίωσε ότι δεν θα μπορούν να «μπουν» απρόσκλητοι ενοχλητικοί στις βιντεοδιασκέψεις. Σε πρώτη φάση τα video-chats δεν θα είναι πάντως πλήρως κρυπτογραφημένα, κάτι που μπορεί να συμβεί μελλοντικά.

Η ανακοίνωση του Facebook -το οποίο λόγω ευνοϊκής συγκυρίας διεθνώς επέσπευσε τη λειτουργία της νέας εφαρμογής που προοριζόταν για αργότερα- είχε ως συνέπεια την υποχώρηση της μετοχής του Zoom στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η οποία τον τελευταίο καιρό είχε σημειώσει σημαντική άνοδο. Αντίστοιχα, κέρδη σε μικρότερο ποσοστό είχε η μετοχή του Facebook.

messenger rooms | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Messenger Rooms θα είναι προσβάσιμο άμεσα από το News Feed και από τις άλλες σελίδες του Facebook (Groups, Events κ.α.), καθώς επίσης και από το Messenger, ενώ στο μέλλον η δυνατότητα πρόσβασης θα διευρυνθεί σε Instagram και WhatsApp, που ανήκουν επίσης στην «οικογένεια» του Facebook.

Jitsi Meet: Ένα ασφαλές και δημοφιλές πρόγραμμα κρυπτογραφημένων βιντεοκλήσεων, δεν απαιτεί εγκατάσταση παρά μόνο έναν browser

Πότε θα είναι διαθέσιμη

Η νέα εφαρμογή Messenger Rooms, που δοκιμάστηκε αρχικά στην Αργεντινή και στην Πολωνία, θα χρειαστεί μερικές εβδομάδες, μέχρι να είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του Facebook παγκοσμίως, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters. Το Facebook διαβεβαίωσε επίσης ότι το ίδιο δεν θα ακούει ή καταγράφει τι λέγεται στις βιντεοδιασκέψεις και βιντεοκλήσεις στις πλατφόρμες του.

messenger rooms 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σημειώνεται ότι η εταιρεία σχεδιάζει και την επέκταση των ομαδικών βιντεοκλήσεων (με τη συμμετοχή έως οκτώ μόνο ατόμων αντί τεσσάρων έως τώρα) εντός του WhatsApp, το οποίο έχει περισσότερους χρήστες από το Messenger.

Πηγή: news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα