26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Zoom έκλεισε λογαριασμούς ακτιβιστών!

1 min read
zoom logo hero joe 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Zoom ισχυρίζεται ότι σύντομα θα μπορεί να αποκλείει χρήστες βάσει της γεωγραφικής τους θέσης.

Μετά από αίτημα της Κινεζικής κυβέρνησης το δημοφιλές πρόγραμμα τηλεδιάσκεψης Zoom πρόσφατα ανέστειλε τρεις λογαριασμούς ακτιβιστών που εδρεύουν στο Χονγκ Κονγκ και τις ΗΠΑ κατόπιν αιτήματος της κινεζικής κυβέρνησης.

Η εταιρεία επικρίθηκε ευρέως για την αναστολή των λογαριασμών, που φιλοξένησαν συναντήσεις για τον εορτασμό της σφαγής της πλατείας Τιενανμέν στις 4 Ιουνίου ωστόσο σε μια ανάρτηση ιστολογίου , το Zoom είπε ότι είχε αποκαταστήσει τους λογαριασμούς και ανέπτυξε εργαλεία για να επιτρέψει στοχευμένο αποκλεισμό.

«Το Zoom αναπτύσσει τεχνολογία τις επόμενες μέρες που θα του επιτρέπει να αποκλείει χρήστες με βάση τη γεωγραφική τους θέση και να συμμορφώνεται στα αιτήματα των τοπικών αρχών όταν διαπιστώνεται ότι η δραστηριότητα στην πλατφόρμα είναι παράνομη.”

Ένας από τους ακτιβιστές επέκρινε δημόσια την κίνηση αυτή του Zoom λέγοντας ότι. «Οι εταιρείες με συνείδηση ​​δεν θα πρέπει να δέχονται αιτήματα από δικτατορίες», δήλωσε ο Wang Dan, ένας από τους επηρεαζόμενους ακτιβιστές, στους Financial Times , και ότι «Ως αμερικανική εταιρεία, το Zoom έχει την ευθύνη να υπερασπίζεται τις αμερικανικές αξίες».

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα