Το Zoom έκλεισε λογαριασμούς ακτιβιστών!

Το Zoom ισχυρίζεται ότι σύντομα θα μπορεί να αποκλείει χρήστες βάσει της γεωγραφικής τους θέσης.

Μετά από αίτημα της Κινεζικής κυβέρνησης το δημοφιλές πρόγραμμα τηλεδιάσκεψης Zoom πρόσφατα ανέστειλε τρεις λογαριασμούς ακτιβιστών που εδρεύουν στο Χονγκ Κονγκ και τις ΗΠΑ κατόπιν αιτήματος της κινεζικής κυβέρνησης.

Η εταιρεία επικρίθηκε ευρέως για την αναστολή των λογαριασμών, που φιλοξένησαν συναντήσεις για τον εορτασμό της σφαγής της πλατείας Τιενανμέν στις 4 Ιουνίου ωστόσο σε μια ανάρτηση ιστολογίου , το Zoom είπε ότι είχε αποκαταστήσει τους λογαριασμούς και ανέπτυξε εργαλεία για να επιτρέψει στοχευμένο αποκλεισμό.

«Το Zoom αναπτύσσει τεχνολογία τις επόμενες μέρες που θα του επιτρέπει να αποκλείει χρήστες με βάση τη γεωγραφική τους θέση και να συμμορφώνεται στα αιτήματα των τοπικών αρχών όταν διαπιστώνεται ότι η δραστηριότητα στην πλατφόρμα είναι παράνομη.”

Ένας από τους ακτιβιστές επέκρινε δημόσια την κίνηση αυτή του Zoom λέγοντας ότι. «Οι εταιρείες με συνείδηση ​​δεν θα πρέπει να δέχονται αιτήματα από δικτατορίες», δήλωσε ο Wang Dan, ένας από τους επηρεαζόμενους ακτιβιστές, στους Financial Times , και ότι «Ως αμερικανική εταιρεία, το Zoom έχει την ευθύνη να υπερασπίζεται τις αμερικανικές αξίες».

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950