Ο CEO της Huawei εξακολουθεί να θέλει τη Google

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα μήνες από το εμπάργκο των ΗΠΑ και φαίνεται ότι ο CEO της Huawei Richard Yu θέλει να φέρει πίσω τις υπηρεσίες Google Mobile Services στις συσκευές του.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στη Wired UK , ο Yu μοιράστηκε τις σκέψεις του για τα σχέδια της εταιρείας και τη συνεργασία με την Google. Όταν ρωτήθηκε για το Google Play Store και τα GMS (Google Mobile Services), ο Yu τόνισε πως η Huawei”έφερε τεράστια έσοδα στις αμερικανικές εταιρείες όπως η Google” ήταν “πολύ καλοί συνεργάτες”.

“Στην Huawei, εξακολουθούμε να ελπίζουμε σε μία συνεργασία ξανά με τη Google, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση », Είπε ο Yu.

Διευκρίνισε τον τρόπο με τον οποίο η Huawei οραματίζεται τις υπηρεσίες της Google, ειδικά το Play Store ως την κύρια επιλογή στα κινητά της Huawei που θα προσφέρει περισσότερες επιλογές στους χρήστες.

Εν τω μεταξύ, το AppGallery της Huawei θεωρείται ότι είναι το τρίτο μεγαλύτερο αποθετήριο στον κόσμο με πάνω από 400 εκατομμύρια ενεργά μηνιαίους χρήστες πέρυσι και η εταιρεία παρέχει ελκυστικές προσφορές για να προσελκύσει προγραμματιστές.

Ο Yu είπε στο Wired ότι το AppGallery ελπίζουμε να γεφυρώσει το χάσμα όσον αφορά τη διαθεσιμότητα εφαρμογών σε ένα ή δύο χρόνια ενώ ανέφερε πως η Huawei σκέφτεται να ενταχθεί στην ενοποιημένη πλατφόρμα σε συνεργασία με την Oppo, Vivo και την Xiaomi που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της Global Developer Service Alliance (GDSA) εάν και εφόσον δεν μπορέσει να συνεργαστεί ξανά με τη Google.

Ο Yu μίλησε και για τη νέα προσωπική ψηφιακή βοηθό τη  Celia, που είδαμε στο P40 και είπε ότι θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες με περιφερειακές γλώσσες και ενσωμάτωση με τις τοπικές υπηρεσίες στο μέλλον.

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947