28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Huawei: Αποκάλυψε την νέα προσωπική βοηθό την Celia

1 min read
Huawei P40 Hey Celia 1 1200x6751 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Στη χθεσινή παρουσίαση του νέου Huawei P40 η Huawei αποκάλυψε και τη νέα προσωπική βοηθό AI για τα κινητά τηλέφωνα, το αντίπαλο δέος του Google assistant τη Celia.

Η νέα βοηθός θα εγκατασταθεί στα κινητά της Huawei μέσω μίας ενημέρωσης OTA  ωστόσο, η εταιρεία δεν μας είπε το πότε και χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

H Celia θα ενεργοποιείται και θα απαντάει στη φράση “Hey, Celia” και οι χρήστες θα μπορέσουν να την φέρουν στο προσκήνιο πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί τροφοδοσίας για ένα δευτερόλεπτο.

Η Huawei ανέφερε για πρώτη φορά τη  Celia πέρυσι όντα, ο Alex Huang, Διευθυντής του τμήματος καταναλωτών της Huawei στη Γαλλία, είπε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι η Celia είναι η παγκόσμια έκδοση του υπάρχοντος προσωπικού της βοηθού στην Κίνα, που ονομάζεται Xiaoyi. Η κινεζική έκδοση του βοηθού χρησιμοποιείται επί του παρόντος στο έξυπνο ηχείο AI Cube της Huawei καθώς και στα τηλέφωνα που πωλεί στην Κίνα.

techlog.gr – Huawei Mobile Services : Κυκλοφόρησαν επίσημα τα HMS με 45.000 εφαρμογές

Από όσο γνωρίζουμε το νέο Huawei P40 θα έχει προ-εγατεστημένη τη Celia και για το Ηνωμένο Βασίλειο η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης θα είναι  η Bing της Microsoft αλλά θα μπορείτε να αλλάξετε και στη μηχανή αναζήτησης Google. Δεν φαίνεται όμως να υπάρχει τρόπος να αλλάξετε το προεπιλεγμένο browser που χρησιμοποιεί η Celia και να πάτε σε Brave Browser ή Firefox.

Η Huawei είχε ήδη ξεκινήσει μια αποκλειστική συνεργασία με την ανταγωνιστική μηχανή αναζήτησης της Google στην Ευρώπη την Qwant. Ενώ η Huawei δεν έχει καταστήσει σαφές, αναμένουμε από τη νέο βοηθό του AI να βασίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Qwant στην Ευρώπη για να απαντά σε ερωτήματα χρηστών.

Θυμηθείτε, η Huawei εξακολουθεί να υπόκειται στην εμπορική απαγόρευση των ΗΠΑ, η οποία απαγορεύει την επιχειρηματική δραστηριότητα με πολλές αμερικανικές εταιρείες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα τηλέφωνα της Huawei δεν διαθέτουν τα GMS (Google Mobile Services). Google maps, Gmail, Google pay κ.λ.π.

Για να δούμε όμως τι μπορεί να κάνει η Celia;

Lens Translate | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Προς το παρόν, η Celia μπορεί να μιλήσει και να καταλάβει τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά. Αρχικά θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Χιλή, το Μεξικό και την Κολομβία.

Μιλώντας για τις δυνατότητές της, ο προσωπική βοηθός φωνής της Huawei θα μπορεί να κάνει κλήσεις, να στείλει μηνύματα κειμένου, να ορίσει υπενθυμίσεις ημερολογίου, να μεταφράσει, να παίξει μουσική, να ελέγξει τον καιρό και πολλά άλλα.

Μπορεί να λειτουργήσει με τα Google Lens-like AI vision. Για παράδειγμα, μπορεί να σαρώσει ένα μήλο και να σας πει τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους χρήστες κατά την ηλεκτρονική αγορά μέσω σάρωσης εικόνων και εύρεσης παρόμοιων προϊόντων προς πώληση.

Η Huawei λέει ότι διαρκώς θα προσθέτει περισσότερα χαρακτηριστικά στη Celia ενώ θα είναι διαθέσιμη και στις υπόλοιπες συσκευές της Huawei όπως ηχεία, τηλεοράσεις κ.λ.π.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα