29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σταματούν οι άδειες Google Mobile Services για κινητά που προορίζονται για την Τουρκική αγορά

1 min read
google1 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Google ανακοίνωσε ότι δεν θα εκδίδει πλέον άδειες Google Mobile Services για τηλέφωνα που προορίζονται για την τουρκική αγορά.


Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τους τοπικούς κατασκευαστές αλλά όλους τους κατασκευαστές Android. Σημειώστε ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας

Τα υπάρχοντα τηλέφωνα που έχουν ήδη αγοραστεί και όσα βρίσκονται ακόμα στα καταστήματα – θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Google θα διακόψει τις ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος android, το οποίο είναι σημαντικό.

Το πρόβλημα ξεκίνησε μετά από καταγγελία της Ρωσικής Yandex η οποία ανέφερε ότι η Google άλλαξε τις συμφωνίες διανομής λογισμικού με τρόπο που απέκλεισε την δυνατότητα επιλογής αλλαγής της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης. Η αρχή ανταγωνισμού της Τουρκίας συμφώνησε με την Yandex και επέβαλε πρόστιμο στην Google ύψους 17,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γίγαντας της αναζήτησης έκανε κάποιες ρυθμιστικές αλλαγές, οι οποίες όμως δεν ικανοποίησαν την τουρκική ρυθμιστική αρχή καθώς οι χρήστες δεν μπορούσαν να αλλάξουν την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Το Google Chrome θα σας προειδοποιήσει εάν έχουν κλαπεί τα στοιχεία σύνδεσης σας

Η ρυθμιστική αρχή επέβαλε πρόσθετο πρόστιμο 0,05% των ημερήσιων εσόδων της Google μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα, δίνοντας στην εταιρεία προθεσμία 60 ημερών για να αμφισβητήσει την απόφαση.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Haberturk η Google ασκεί πιέσεις στον υπουργό Εμπορίου της Τουρκίας και στον αρχηγό της αρχής ανταγωνισμού για να αλλάξει την απόφαση.

Η ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας άλλης έρευνας, λέγοντας ότι η Google έχει καταχραστεί τη δεσπόζουσα θέση της στην αναζήτηση και τη διαφήμιση για να προωθήσει τις υπηρεσίες της σε βάρος του τοπικού ανταγωνισμού.

Πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα