25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

5G: Ενδέχεται η Βρετανία να γυρίσει την πλάτη στις ΗΠΑ και να πάει τελικά με την Huawei

1 min read
b1286a211942448290e2058396922a54d515d9931 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Από ότι δείχνουν τα πράγματα η Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα εάν θα επιτρέψει στην Huawei να αναπτύξει το 5G δίκτυό της χώρας όπως δήλωσε αξιωματούχος την Παρασκευή, αναφέροντας τους λόγους παρά την αντίθεση των ΗΠΑ.


Υπήρχαν εικασίες ότι η Βρετανία θα επέτρεπε στην Huawei να κατασκευάσει τα “non-core” στοιχεία των κινητών δικτύων επόμενης γενιάς 5G, όπως οι κεραίες και οι σταθμοί βάσης που συνδέονται με τους ιστούς και τις στέγες ωστόσο η βρετανική επιχειρηματική γραμματέας Andrea Leadsom δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα ληφθεί απόφαση “σύντομα”, προσθέτοντας ότι εξετάζονται πολλοί παράγοντες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απαγορεύσει την Huawei να αναπτύξει το 5G δίκτυο της, λόγω ανησυχιών ότι πίσω από όλα αυτά θα μπορούσε να βρίσκεται το Πεκίνο ενώ έχει ασκήσει επανειλημμένα πιέσεις στη Βρετανία για να κάνει το ίδιο, απειλώντας ακόμη και με περιορισμό  ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δύο συμμάχων, αν το Ηνωμένο Βασίλειο προχωρήσει με τον δικό του τρόπο.

Ωστόσο ανώτερος υπάλληλος δήλωσε ότι η Βρετανία – αντίθετα με τις Ηνωμένες Πολιτείες – είχε χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Huawei στα συστήματά της τα τελευταία 15 χρόνια και ότι  οργανισμοί ασφαλείας πιστεύουν ότι έχουν διαχειριστεί τον κίνδυνο μέχρι στιγμής και θα είναι σε θέση να το κάνουν το ίδιο και με το δίκτυο 5G, ενώ προσέθεσε

Η απαγόρευση εξ΄ ολοκλήρου της Huawei θα μπορούσε να κοστίσει “δισεκατομμύρια” λίρες και να καθυστερήσει την ανάπτυξη του δικτύου επικοινωνιών 5G.

Η Huawei παρέχει τη λιγότερο δαπανηρή και πιο προηγμένη εναλλακτική λύση για εξαιρετικά γρήγορες μεταφορές δεδομένων πίσω από τεχνολογίες όπως αυτόνομη αυτοκίνηση, τηλεχειριζόμενα ρομπότ, AI, κ.λ.π.

Πάντως όπως δείχνουν τα πράγματα η Βρετανία θα πατήσει πόδι και τελικά η Huawei θα εισχωρήσει ακόμα πιο πολύ και στην Ευρώπη.

rfi.fr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα