26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Huawei: Έκλεισε συμφωνία με την υπηρεσία χαρτογράφησης TomTom Maps and Services

1 min read
huawei tomtom maps services1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό η διαμάχη με τις ΗΠΑ έχει κουράσει την Huawei η οποία διαρκώς αναζητά λύσεις.


Η εταιρεία είδε τις αμερικανικές επιχειρήσεις να αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό της στην υποδομή για το στήσιμο 5G και να σταματούν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες μαζί της υπό τη σκιά των κατηγοριών και τη φοβία κινεζικής κατασκοπείας – μια κατηγορία που η Huawei αρνείται έντονα.

Ενδεχομένως το μεγαλύτερο πλήγμα όμως για τη Huawei ήταν, λόγω της απαγόρευσης, να μην μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Google, τα λεγόμενα GMS (Google Mobile Services) στα smartphones της, συμπεριλαμβανομένων και των εφαρμογών όπως το Google Play Store αλλά και τους Χάρτες Google – εφαρμογές που οι περισσότεροι χρήστες θεωρούν ότι είναι απαραίτητες για ένα τηλέφωνο σε Android στις μέρες μας.

Πώς θα μπορούσε η Huawei να κυκλοφορήσει ένα P40 Pro στις αρχές του 2020; Εδώ είναι μερικές θεωρίες.

Ωστόσο η Huawei δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και συνεχίζει να κάνει σημαντικά βήματα όπως την ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού συστήματος για κινητά το HarmonyOS το οποίο χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα στις τηλεοράσεις που κυκλοφόρησε αλλά και τα Huawei Mobile Services τα οποία θα είναι ο αντικαταστάτης του Google Play Store.

Τα σημαντικά νέα όμως είναι ότι η Huawei έκλεισε μια συμφωνία με την ολλανδική εταιρεία χαρτογράφησης TomTom Maps and Services, σύμφωνα με την οποία θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τους χάρτες και τις υπηρεσίες της TomTom για να αναπτύξει τις δικές της εφαρμογές χαρτών για τα smartphones της.

Ο εκπρόσωπος της TomTom, Reemco Meerstra, ανέφερε ότι οι δύο εταιρείες συμφώνησαν πριν από λίγο καιρό, αλλά δεν δόθηκε δημοσιότητα στο όλο θέμα.

Θα έχει πάντως ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό, Μείνετε συντονισμένοι.

beebom

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα