26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Samsung Galaxy S24 Ultra REVIEW!

2 min read
samsung galaxy s24 ultra | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
5
(1)

Loading

Το Galaxy S Ultra θεωρείται εδώ και καιρό μία από τις καλύτερες συσκευές Android, αν όχι η μοναδική, με κορυφαίες προδιαγραφές, τεχνολογία αιχμής κάμερας και εκπληκτική οθόνη. Με την πρώτη ματιά, μπορεί το Galaxy S24 Ultra να μοιάζει λίγο πολύ με το Galaxy S23 Ultra, αλλά αν κοιτάξετε λίγο πιο προσεκτικά θα δείτε ένα τηλέφωνο που προσφέρει μια τεράστια γκάμα νέων χαρακτηριστικών, η τα οποία όλα βασίζονται στο νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Samsung το Galaxy AI.

Ωστόσο η τεχνητή νοημοσύνη από μόνη της δεν μπορεί να κάνει ένα τηλέφωνο υπέροχο ή να κάνει θαύματα. Η συσκευή πρέπει επίσης να έχει το κατάλληλο hardware και ευτυχώς το Galaxy S24 Ultra είναι εδώ για να σας εκπλήξει!

Προδιαγραφές Samsung Galaxy S24 Ultra

Διαστάσεις162,3 x 79 x 8,6 mm
Διαβάθμιση IPIP68
Ανάλυση της οθόνης1440 x 3120 pixel
Μέγεθος οθόνης6,8 ίντσες
Τύπος οθόνηςLTPO AMOLED
Εμφάνιση ρυθμού ανανέωσης120 Hz
Φωτεινότητα οθόνης2600 nits
ChipsetQualcomm Snapdragon 8 Gen 3
Μνήμη12 GB
Αποθήκευση256 GB, 512 GB, 1 TB
Κάμερες πίσωΕυρεία: 48MP, f/1.8, αισθητήρας μετατόπισης OIS
Ultrawide: 12MP, f/2.2, 120 μοιρών
Τηλεφακός: 12MP, f/2.8 περισκόπιο, ζουμ 5x
Βίντεο8K στα 30fps, 1080p στα 960fps
Μπροστινή κάμερα12MP, f/2.2
ΘύρεςUSB-C 3.2
Μέγεθος μπαταρίας5.000 mAh
Φόρτιση45W ενσύρματη, 15W ασύρματη, 4,5W αντίστροφη ασύρματη
ΣυνδεσιμότηταBluetooth 5.3, Wi-Fi 7, 5G
ΠαραλλαγέςΜαύρο τιτανίου, γκρι τιτανίου, βιολετί τιτανίου, κίτρινο τιτανίου, μπλε τιτανίου, πράσινο τιτανίου, πορτοκαλί τιτανίου
Τιμή1499 €

Σχεδίαση Samsung Galaxy S24 Ultra

Το Samsung Galaxy S24 Ultra δεν ανακαλύπτει εκ νέου τον τροχό όσον αφορά το σχεδιασμό. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η συσκευή Ultra μοιάζει λίγο διαφορετική από το τυπικό Galaxy S24 και το Galaxy S24+, με μία πιο block εμφάνιση (πιο χοντροκομμένη στις άκρες) που μοιάζει περισσότερο με τη συνέχεια της σειράς Note παρά με κάτι που σχετίζεται με τη σειρά S.

Η συσκευή έχει ελαφρώς στρογγυλεμένες πλευρές ενώ στη δεξιά πλευρά μπορείτε να βρείτε ένα κουμπί λειτουργίας και τον διακόπτη έντασης ήχου, ενώ στο κάτω μέρος είναι η θύρα USB-C και η υποδοχή για το S Pen.

samsung galaxy s24 ultra 7 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το πίσω μέρος του Galaxy S24 Ultra είναι επίσης αρκετά παρόμοιο. Η συσκευή δεν διαθέτει ανυψωμένη μονάδα κάμερας, όπως το iPhone 15 Pro Max, αλλά προσφέρει πέντε ξεχωριστές κάμερες που προεξέχουν από το πίσω μέρος του τηλεφώνου. Δεν είναι κακή εμφάνιση σε καμία περίπτωση, και πολύ Samsung.

Η σχεδίαση του τηλεφώνου μπορεί να είναι λίγο πολύ η ίδια με το Galaxy S23 Ultra , αλλά η κατασκευή δεν είναι. Η Samsung έχει περάσει σε ένα ματ πλαίσιο από τιτάνιο στα πλάγια και φαίνεται και έχει υπέροχη αίσθηση. Ποιος νοιάζεται αν η Apple το έκανε πρώτη — το τελικό αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι ένα τηλέφωνο με εξαιρετική κατασκευή. Η συσκευή διατίθεται επίσης σε μια σειρά χρωμάτων — και εξετάζω το μοντέλο Titanium Black.

samsung galaxy s24 ultra 4 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Γενικά, μας αρέσει η εμφάνιση και η αίσθηση του Galaxy S24 Ultra. Σίγουρα, μπορεί να είναι ωραίο να λάβετε μια πιο ουσιαστική ανανέωση σχεδίασης κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα ή δύο χρόνια, αλλά προς το παρόν, εξακολουθεί να είναι ένα από τα τηλέφωνα Android με την καλύτερη αίσθηση.

Οθόνη Samsung Galaxy S24 Ultra

Η Samsung πάντα πρόσφερε απίστευτα high-end οθόνες στα τηλέφωνά της και το S24 Ultra δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Το τηλέφωνο διαθέτει πάνελ 6,8 ιντσών με ανάλυση 1440 x 3120. Όπως θα περίμενε κανείς από τη Samsung το 2024, είναι μια οθόνη Dynamic LTPO AMOLED 2X και μπορεί να κυμαίνεται από 1 Hz έως 120 Hz για εξοικονόμηση μπαταρίας. Έχει φωτεινότητα 2600 nit, η οποία είναι αρκετά τεράστια.

samsung galaxy s24 ultra 5 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Όλα αυτά αποτελούν μια από τις καλύτερες οθόνες σε οποιοδήποτε τηλέφωνο, ποτέ. Είναι εκπληκτικό. Το κείμενο είναι καθαρό και τα χρώματα είναι φωτεινά και ζωντανά. Τα κινούμενα σχέδια είναι ομαλά χάρη στον υψηλό ρυθμό ανανέωσης και η παρακολούθηση οποιουδήποτε περιεχομένου στην οθόνη είναι ένα όνειρο. Το μόνο πρόβλημα που θα μπορούσαμε να πούμε είναι το γεγονός ότι, όπως και άλλα προϊόντα της Samsung, δεν υποστηρίζει Dolby Vision — αλλά υποστηρίζει HDR10+.

Απόδοση Samsung Galaxy S24 Ultra

Το Galaxy S24 Ultra δεν φαίνεται απλώς όμορφο – είναι επίσης κορυφαίο όσον αφορά στις αποδόσεις του σαν κινητό. Η συσκευή είναι από τις πρώτες που προσφέρει τον νέο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 , σε συνδυασμό με 12 GB μνήμης RAM και έως και 1 TB αποθήκευσης. Σε ορισμένες περιοχές, έρχεται με τον Exynos 2400 αλλά το δικό μας μοντέλο έχει το Snapdragon 8 Gen 3, έτσι για να ζηλεύετε!

samsung galaxy s24 ultra 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι συγκαταλέγεται στα τηλέφωνα Android με τις καλύτερες επιδόσεις αυτή τη στιγμή. Στις καθημερινές δοκιμές, ήταν σε θέση να χειριστεί τα πάντα! συμπεριλαμβανομένης της γρήγορης φόρτωσης παιχνιδιών όπως το Genshin Impact και της εκτέλεσης πολλαπλών εργασιών με ευκολία. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα αποτελέσματα αναφοράς που πετύχαμε με το τηλέφωνο.

  • GeekBench 6: 2294 μονοπύρηνα, 7108 πολλαπλών πυρήνων
  • 3DMark Wild Life Extreme: 5031

Αυτές είναι εξαιρετικές βαθμολογίες και δείχνουν μια συσκευή που μπορεί εύκολα να ξεπεράσει σχεδόν κάθε άλλο τηλέφωνο Android εκεί έξω. Το iPhone 15 Pro εξακολουθεί να αποδίδει ελαφρώς καλύτερα, τουλάχιστον σε αυτές τις δοκιμές, αλλά αυτό πάλι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Μπαταρία και φόρτιση Samsung Galaxy S24 Ultra

Το Galaxy S24 Ultra έχει μια μπαταρία 5.000 mAh η οποία είνια υπέραρκετή για να βγάλετε εύκολα μια ολόκληρη μέρα χρήσης αλλά και να αντέξει σε περιόδους πιο ελαφριάς χρήσης, μπορεί να σας βγάλει έως και δύο γεμάτες ημέρες. Σε μια δοκιμή αναπαραγωγής βίντεο με το τηλέφωνο σε πλήρη φωτεινότητα, στην πραγματικότητα διήρκεσε πάνω από 28 ώρες, καθιστώντας το ένα από τα τηλέφωνα με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής που έχουμε δοκιμάσει τον περασμένο χρόνο περίπου. Τώρα, φυσικά, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα παρακολουθούν απλώς βίντεο στο τηλέφωνό τους — αλλά ακόμη και σε μικτή χρήση, η συσκευή έχει εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

samsung galaxy s24 ultra 3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η ταχύτητα φόρτισης είναι κι αυτή ικανοποιητική. Το Galaxy S24 Ultra υποστηρίζει φόρτιση έως και 45 W με συμβατό φορτιστή. Ακόμη και αυτή η ταχύτητα φόρτισης είναι πιο αργή από ορισμένες άλλες συσκευές εκεί έξω — αν και είναι επίσης ταχύτερη από τηλέφωνα όπως το Pixel 8 και το iPhone 15. Το τηλέφωνο υποστηρίζει επίσης ασύρματη φόρτιση 15 W και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 4,5 W.

Κάμερα Samsung Galaxy S24 Ultra

Στο πίσω μέρος του τηλεφώνου υπάρχει μια σειρά φωτογραφικών μηχανών που αποτελείται από τέσσερις διαφορετικές κάμερες — και ενώ ως επί το πλείστον, η εμπειρία είναι η ίδια, υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ του Galaxy S23 Ultra και του S24 Ultra.

samsung galaxy s24 ultra 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Είναι λογικό ότι η εμπειρία είναι παρόμοια. Η κύρια κάμερα (200 megapixel με OIS), η υπερευρεία κάμερα (12 megapixel, 120 μοιρών) και η κάμερα 3x τηλεφακό (10 megapixel) είναι όλες οι ίδιες με πριν. Η μόνη μεγάλη διαφορά είναι η δεύτερη κάμερα τηλεφακός, η οποία έχει αυξηθεί από 10x στο Galaxy S23 Ultra σε 5x στο Galaxy S24 Ultra.

Με την πρώτη ματιά, αυτό μπορεί να φαίνεται σαν υποβάθμιση, αλλά στην πραγματικότητα είναι καλό. Πριν, υπήρχε πολύς χώρος μεταξύ των καμερών 3x και 10x, αναγκάζοντας τους χρήστες να αξιοποιήσουν το ψηφιακό ζουμ χαμηλότερης ποιότητας. Η κάμερα με τηλεφακό 5x στο Galaxy S24 Ultra το διορθώνει – συν, ο αισθητήρας έχει αρκετά υψηλή ανάλυση (50 megapixel) με τη συσκευή να μπορεί να ζουμάρει έως 10x με ποιότητα χωρίς απώλειες.

Ακόμα κι αν η κάμερα ήταν ακριβώς ίδια με το Galaxy S23 Ultra, αυτό δεν θα ήταν κακό. Το Galaxy S23 Ultra είχε εξαιρετική κάμερα και αυτό μεταφέρεται στο νεότερο τηλέφωνο. Οι εικόνες είναι καθαρές και λεπτομερείς, με ζωηρά χρώματα. Οι μεγεθυσμένες εικόνες έως και 15x φαίνονται επίσης υπέροχες, αν και πέρα ​​από αυτό, θα αρχίσετε να βλέπετε το ψηφιακό ζουμ.

εικόνα 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
εικόνα 3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
εικόνα 4 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
εικόνα 5 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
εικόνα 6 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
εικόνα 7 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ωστόσο, η κάμερα στο Galaxy S24 Ultra τυχαίνει να προσφέρει μερικές ενδιαφέρουσες νέες δυνατότητες επεξεργασίας που βασίζονται σε AI. Ορισμένες από αυτές είναι οι ίδιες με αυτές που προσφέρονταν προηγουμένως στη σειρά Pixel — όπως η δυνατότητα μετακίνησης ή διαγραφής αντικειμένων από την εικόνα και δημιουργίας γεμίσματος εκεί όπου βρίσκονταν κάποια αντικείμενα. Προς το παρόν, το χαρακτηριστικό είναι μόνο καλό αν και μερικές φορές, το περιεχόμενο που δημιουργεί είναι λίγο περίεργο, όμως όπως και να έχει είναι διασκεδαστικό να παίζεις μαζί του.

Πιο διασκεδαστική από όλες είναι η νέα λειτουργία Instant Slow-mo η οποία μπορεί να τραβήξει βίντεο με ταχύτητα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο και να δημιουργήσει νέα καρέ για μια ομαλή έκδοση αργής κίνησης του βίντεο. Είναι αρκετά προσεγμένο και λειτουργεί εξαιρετικά καλά.

Λογισμικό Samsung Galaxy S24 Ultra

Το νέο τηλέφωνο προσφέρει και άλλες λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη , πολλές από τις οποίες είναι ενσωματωμένες στο λογισμικό. Η συσκευή διαθέτει το One UI 6 της Samsung και ως επί το πλείστον έχει την ίδια εμφάνιση και αίσθηση με προηγούμενες εκδόσεις του One UI.

samsung galaxy s24 ultra 81 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Εκτός από όλες τις δυνατότητες Galaxy AI η πιο αξιοσημείωτη είναι η νέα δυνατότητα “Circle to Search”, η οποία σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το S Pen για να κυκλώνετε αντικείμενα στην οθόνη για να τα αναζητήσετε. Στην πραγματικότητα λειτουργεί πολύ καλά. Είναι υπέροχο να βρίσκετε προϊόντα που μπορεί να θέλετε να αγοράσετε ή άτομα για τα οποία θέλετε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες. Για να είμαστε σαφείς, είναι βασικά μια πιο βολική εφαρμογή του Google Lens, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί πολύ καλά. Και υπάρχει μια λειτουργία υποβοήθησης γραφής ενσωματωμένη στο πληκτρολόγιο που μπορεί να μεταφράσει κείμενο ή να σας βοηθήσει να ξαναγράψετε κείμενο πριν το στείλετε.

Να σας πούμε κι ένα μυστικό, πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά θα φτάσουν στη σειρά Galaxy S23 στο μέλλον ωστόσο, όσοι διαθέτουν συσκευή Galaxy S22 μπορεί να μην έχουν την ίδια τύχη.

Εν κατακλείδι

Το Samsung Galaxy S24 Ultra είναι ένα τηλέφωνο Android της σειράς S της Samsung που κυριολεκτικά τα σπάει. Αναμφισβήτητα, η συσκευή είναι το καλύτερο τηλέφωνο Android που μπορείτε να αποκτήσετε αυτή τη στιγμή χάρη στην εξαιρετική κάμερα, την κορυφαία απόδοση, το εύχρηστο στυλό S και την εκπληκτική οθόνη. Φυσικά, όλα αυτά έχουν και το τίμημα τους!

Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στον premium χώρο τηλεφώνων Android, αλλά λίγοι προσφέρουν το πλήρες πακέτο του Galaxy S24 Ultra. Ένα άλλο τηλέφωνο εξοπλισμένο με Snapdragon 8 Gen 3 που μόλις κυκλοφόρησε είναι το OnePlus 12, το οποίο φαίνεται να είναι εξαιρετικό και θα το δούμε κάποια στιγμή.

Και ερχόμαστε στο μεγάλο ερώτημα

Πρέπει να αγοράσω το Samsung Galaxy S24 Ultra;

Ναί. Εάν φυσικά έχετε και σας περισσεύουν τα χρήματα, ναι είναι ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα Android που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή!

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα