Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τι πουλιά πιάνουν οι Exynos 2400 vs Snapdragon 8 Gen 3

1 min read
samsung exynos 2400 vs qualcomm snapdragon 8 gen 3 soc 16930513921 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η σκόνη έχει μόλις καταλαγιάσει μετά την παρουσίαση της σειράς Samsung Galaxy S24, αλλά οι λάτρεις της τεχνολογίας ανυπομονούν ήδη να ρίξουν μια ματιά κάτω από το καπό. Ας δούμε λοιπόν τι πουλιά θα πιάνει το Exynos 2400 σε σχέση με το Snapdragon 8 Gen 3 εστιάζοντας σε τρία δημοφιλή εργαλεία benchmarking – Geekbench 6, AnTuTu και 3DMark, χάρη στο κανάλι YouTube NL Tech.

Samsung Galaxy S24 Series Early Benchmarks: Αποκάλυψη δυνατοτήτων απόδοσης

s24 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτοί οι αριθμοί καταγράφηκαν σε firmware πριν από την κυκλοφορία. Και οι τελικές εκδόσεις για τους καταναλωτές ενδέχεται να παρουσιάζουν μικρές διαφοροποιήσεις. Παρ’ όλα αυτά, τα αποτελέσματα αυτά παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες των επεξεργαστών Exynos 2400 και Snapdragon 8 Gen 3 που τροφοδοτούν τα διάφορα μοντέλα.

Geekbench 6:

Όσον αφορά την ακατέργαστη επεξεργαστική ισχύ που μετράται από το Geekbench 6, ο Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 στο εσωτερικό του Galaxy S24 Ultra ξεπερνά τον ανταγωνιστή του Exynos τόσο στις αξιολογήσεις ενός όσο και στις αξιολογήσεις πολλαπλών πυρήνων. Ωστόσο, το περιθώριο είναι απίστευτα μικρό, ειδικά στη δοκιμή ενός πυρήνα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ισοτιμία είναι εφικτή με περαιτέρω βελτιστοποίηση. Ειδικότερα, τα πράγματα αλλάζουν στη δοκιμή GPU, όπου τόσο το S24 όσο και το S24+ με Exynos υπερτερούν έναντι του αδελφού τους Snapdragon, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της GPU Xclipse 940 με βάση την AMD RDNA 3.

Το AnTuTu στέφει το Snapdragon

Προχωρώντας στο AnTuTu, ένα ολοκληρωμένο benchmark που περιλαμβάνει διάφορες πτυχές της απόδοσης της συσκευής, ο Snapdragon 8 Gen 3 στο S24 Ultra αναδεικνύεται νικητής. Ενώ ο Exynos 2400 δίνει μια γενναία μάχη, το chip της Qualcomm προηγείται με ένα ανεπαίσθητο αλλά αισθητό προβάδισμα.

s24 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

3DMark: Επισημαίνοντας τα δυνατά σημεία

Η δοκιμή καταπόνησης 3DMark Solar Bay, ειδικά σχεδιασμένη για την αξιολόγηση της απόδοσης της ανίχνευσης ακτίνων, ρίχνει φως σε μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή του ανταγωνισμού. Εδώ, τα S24 και S24+ με Exynos λάμπουν, ξεπερνώντας αβίαστα το S24 Ultra με Snapdragon. Αυτή η νίκη αναδεικνύει τις βελτιωμένες δυνατότητες ray tracing του Exynos 2400, που πιθανώς ενισχύονται από την αρχιτεκτονική της GPU Xclipse 940. Είναι ενδιαφέρον ότι οι συσκευές Exynos παρουσιάζουν επίσης ανώτερη θερμική διαχείριση σε αυτή την απαιτητική δοκιμή, υποδεικνύοντας καλύτερη απαγωγή θερμότητας σε ακραίους φόρτους εργασίας.

Wild Life Extreme: Μια διαφοροποιημένη εικόνα

Το 3DMark Wild Life Extreme benchmark, που εστιάζει στη συνολική απόδοση των γραφικών, παρουσιάζει μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα. Ενώ ο Snapdragon 8 Gen 3 στο S24 Ultra εξασφαλίζει ένα μικρό προβάδισμα όσον αφορά τις ακατέργαστες επιδόσεις, οι συσκευές με κινητήρα Exynos εμφανίζουν αξιοσημείωτη σταθερότητα καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών. Αυτό υποδηλώνει ότι, ενώ ο Snapdragon μπορεί να έχει ένα μικρό προβάδισμα στις μέγιστες επιδόσεις, ο Exynos προσφέρει μια πιο συνεπή και ενδεχομένως πιο ομαλή εμπειρία παιχνιδιού.

Πέρα από τους δείκτες αναφοράς:

Αυτά τα πρώτα αποτελέσματα συγκριτικών δοκιμών προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για τις δυνατότητες απόδοσης της νέας σειράς Galaxy S24. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα benchmarks αντιπροσωπεύουν μόνο μία πτυχή της συνολικής εμπειρίας ενός smartphone. Παράγοντες όπως η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η βελτιστοποίηση του λογισμικού και οι επιδόσεις στον πραγματικό κόσμο παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό της ικανοποίησης των χρηστών. Καθώς οι τελικές εκδόσεις για καταναλωτές με βελτιστοποιημένο υλικολογισμικό θα βγουν στην αγορά, πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις θα βελτιώσουν περαιτέρω την κατανόηση των πραγματικών δυνατοτήτων αυτών των συσκευών.

Συμπεράσματα:

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα συγκριτικών δοκιμών για τη σειρά Galaxy S24 αποκαλύπτουν ένα έντονα ανταγωνιστικό τοπίο. Τόσο ο επεξεργαστής Exynos 2400 όσο και ο επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen 3 επιδεικνύουν εντυπωσιακές δυνατότητες, καθώς ο καθένας υπερέχει σε συγκεκριμένους τομείς. Ο Exynos λάμπει στην επεξεργασία γραφικών και τη θερμική διαχείριση. Ενώ ο Snapdragon παίρνει το προβάδισμα στην ακατέργαστη ισχύ της CPU και στη συνολική βαθμολογία σε ορισμένα benchmarks. Τελικά, η επιλογή μεταξύ των δύο επιλογών μπορεί να εξαρτάται από τις ατομικές ανάγκες και προτεραιότητες.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: η σειρά Galaxy S24 υπόσχεται να προσφέρει μια ισχυρή και γεμάτη δυνατότητες εμπειρία smartphone για τους χρήστες που αναζητούν την αιχμή της τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας. Με περαιτέρω βελτιστοποίηση και δοκιμές στον πραγματικό κόσμο, θα αποκαλυφθεί η πραγματική δύναμη αυτών των συσκευών. Παγιώνοντας τη θέση τους στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο των smartphones.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα