29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Ultra HDR μπορεί να είναι διαθέσιμο σε εφαρμογές Android τρίτων κατασκευαστών

1 min read
pixel 8 pro camera bar ultra hdr | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Για πολλούς χρήστες Android, η λήψη φωτογραφιών ή βίντεο χρησιμοποιώντας εφαρμογές τρίτων όπως το Snapchat ήταν μια απογοητευτική εμπειρία λόγω της κακής ποιότητας των εικόνων. Ένα πρόσφατο άρθρο από το XDA Developers ρίχνει φως στο θέμα, αποδίδοντάς το στη διάσπαση του οικοσυστήματος Android και την έλλειψη ενός ενιαίου API κάμερας.

Η εισαγωγή της υποστήριξης Ultra HDR στο Android 14 ήταν ένα βήμα σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί μόνο από την προεπιλεγμένη εφαρμογή κάμερας και το Google Photos. Αυτό συμβαίνει επειδή το χαρακτηριστικό Ultra HDR απαιτεί το API CameraX, το οποίο δεν έχει ακόμη υιοθετηθεί ευρέως από τρίτους προγραμματιστές.

Για να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, ο Mishaal Rahman, ανώτερος τεχνικός συντάκτης στο XDA Developers, ανέφερε ότι η Google σχεδιάζει να προσθέσει υποστήριξη λήψης εικόνων Ultra HDR στο API CameraX. Αυτό θα επιτρέψει σε εφαρμογές τρίτων που χρησιμοποιούν το πιο πρόσφατο API, όπως το Snapchat, να τραβήξουν φωτογραφίες Ultra HDR.

Ωστόσο, ακόμη και με αυτή τη βελτίωση, υπάρχουν ακόμη κάποια ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Για παράδειγμα, ή νέα μορφή JPEG_R που χρησιμοποιείται για εικόνες Ultra HDR ενδέχεται να μην υποστηρίζεται από όλες τις συσκευές Android. Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί κάποιος χρόνος για τους προγραμματιστές τρίτων να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους για να υποστηρίξουν το Ultra HDR.

Ταυτόχρονα, οι χρήστες iPhone εξακολουθούν να έχουν πλεονέκτημα όσον αφορά την ποιότητα της κάμερας. Αυτό συμβαίνει επειδή το οικοσύστημα iOS της Apple είναι πολύ πιο αυστηρά ελεγχόμενο από το Android, γεγονός που καθιστά ευκολότερο για τους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές εκμεταλλευόμενοι όλο το οικοσύστημα του iOS.

Ωστόσο μέχρι να εφαρμοστεί ένα καθολικό API κάμερας, οι χρήστες Android πιθανότατα θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν ορισμένους περιορισμούς όσον αφορά την ποιότητα των φωτογραφιών που βγάζουν από εφαρμογές τρίτων. Ενώ οι προσπάθειες της Google για βελτίωση του API CameraX είναι ευπρόσδεκτες, αποτελούν μόνο ένα μέρος της λύσης αφού απαιτείται μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της διάσπασης του οικοσυστήματος Android και τη διασφάλιση ότι όλοι οι χρήστες Android μπορούν να απολαύσουν το ίδιο επίπεδο ποιότητας κάμερας σε όλες τις εφαρμογές όπως οι χρήστες των iPhones.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα