Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο Exynos 2400 του Galaxy S24 ξεπερνά τον Snapdragon 8 Gen 3 στα παιχνίδια

1 min read
Samsung Exynos on Galaxy S24 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Samsung πραγματοποίησε μια μεγάλη εκδήλωση για την παρουσίαση στις 17 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση Samsung Unpacked της χρονιάς, η οποία άνοιξε την αυλαία της σειράς Samsung Galaxy S24. Ενώ η σειρά φέρνει πολλές αναβαθμίσεις σε σχέση με τους προκατόχους, υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή στο hardware. To S24 και το S24+ της σειράς θα πωλούνται με chipset Exynos 2400.

Αντίθετα, ολόκληρη η σειρά Galaxy S23 είχε Qualcomm Snapdragon SoC. Το θέμα με τα chipsets Exynos είναι ότι κάπως υστερούσαν σε φήμη. Οι χρήστες των προηγούμενων μοντέλων με chipsets κατασκευασμένα από τη Samsung είχαν πολλά προβλήματα σχετικά με τις επιδόσεις ακόμα και προβλήματα υπερθέρμανσης. Έτσι, οι πιθανοί αγοραστές των νέων συσκευών Galaxy S24 από επιλεγμένες περιοχές είχαν κάθε δίκιο να ανησυχούν για τον Exynos 2400.

Λοιπόν, φαίνεται ότι η Samsung μπορεί να έχει βρει την άκρη με τον Exynos 2400. Το νέο SoC που κατασκευάστηκε από τη Samsung για τη σειρά Galaxy S24 παρουσίασε καλές επιδόσεις στο Genshin Impact. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Genshin Impact είναι ένα παιχνίδι που είναι πολύ απαιτητικό για το υλικό. Έτσι, θεωρείται ένα σημείο αναφοράς παιχνιδιών για συσκευές ναυαρχίδες. Η συσκευή τα πήγε επίσης αρκετά καλά σε άλλα παιχνίδια κινητής τηλεφωνίας AAA.

Ο Exynos 2400 προσφέρει παρόμοιες επιδόσεις gaming με τον Snapdragon 8 Gen 3

Το κανονικό Galaxy S24 και η παραλλαγή Plus με τον Exynos 2400 άντεξαν αρκετά καλά σε μια δοκιμή εντατικού παιχνιδιού. Όπως μπορείτε να δείτε από το βίντεο που επισυνάπτεται παρακάτω, ουσιαστικά πηγαίνει στήθος με στήθος με τον Snapdragon 8 Gen 3 στους περισσότερους τίτλους. Συγκεκριμένα, οι επιδόσεις του chipset είναι αξιοσέβαστες στο Genshin Impact.

Αλλά δεν είναι μόνο τα FPS που είναι το αποκορύφωμα αυτής της ακραίας δοκιμής gaming. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα προηγούμενα chipsets Exynos ήταν διαβόητα για το throttling και την υπερθέρμανση. Ευτυχώς, δεν μπορούμε να δούμε το ίδιο για το chipset στο εσωτερικό της σειράς Galaxy S24.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί από το βίντεο δοκιμής παιχνιδιών που επισυνάπτεται παραπάνω. Αν κοιτάξετε λίγο προσεκτικά, ο Exynos 2400 φαίνεται να αποδίδει λίγο χαμηλά την υφή στο Genshin Impact. Αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το παιχνίδι δεν είναι πλήρως βελτιστοποιημένο για το υλικό. Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό για να καταλήξουμε σε ένα πλήρες συμπέρασμα.

Galaxy S24+ Exynos 2400
Τα καλά νέα είναι ότι ο Exynos 2400 μπορεί να διατηρήσει καλά τα 60fps,
τα κακά νέα είναι ότι η ανάλυση υφής της παραλλαγής Exynos του Genshin είναι σχεδόν πολύ χαμηλή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να κρατήσει καλά τα 60 fps… pic.twitter.com/QEbfq0ETRx

— 한가련 (@GaryeonHan) January 19, 2024

Σχετικά με το νέο chipset της Samsung

Σας διέφυγε η προηγούμενη κάλυψή μας σχετικά με τον Exynos 2400 της Samsung; Λοιπόν, η εταιρεία έχει κάνει μερικές μεγάλες αλλαγές αυτή τη φορά. Έρχεται με έναν πυρήνα Cortex X4 1 prime που είναι χρονισμένος στα 3,2 GHz. Παράλληλα, το SoC διαθέτει δύο Cortex A720 στα 2,9 GHz και άλλους τρεις στα 2,6 GHz.

Όσον αφορά τους πυρήνες απόδοσης, το SoC διαθέτει τέσσερις πυρήνες Cortex A520 που λειτουργούν στα 2 GHz. Με αυτόν τον τρόπο, ο Exynos 2400 μπορεί να προσφέρει άλμα απόδοσης 1,7x σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Επίσης, το chipset προσφέρει 14,7x βελτίωση στην επεξεργασία AI, η οποία είναι αυτή που επιτρέπει στο Galaxy S24 να προσφέρει λειτουργίες AI στη συσκευή.

Exynos 2400 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Όσον αφορά την GPU, ο Exynos 2400 διαθέτει την AMD RDNA 3 Xclipse 940 που βασίζεται στην AMD RDNA 3. Αυτή η GPU έχει ως στόχο να προσφέρει βελτιωμένη απόδοση rendering και ray-tracing. Η διαμόρφωσή της επιτρέπει επίσης να προσφέρει πολύ καλύτερες αντανακλάσεις από τον προκάτοχό της.

Η Samsung κατασκεύασε τον Exynos 2400 στη διαδικασία LPP+ των 4 nm. Όλοι οι πυρήνες βασίζονται στην αρχιτεκτονική ARMv9. Επίσης, το SoC διαθέτει υποστήριξη για μνήμη RAM LPDDR5X και αποθηκευτικό χώρο UFS 4.0. Και τα δύο αυτά καθιστούν το chipset ικανό να χειρίζεται ομαλά εντατικές εργασίες.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα