12 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Hewlett Packard Enterprise επιταχύνει την AI-Driven Καινοτομία με την εξαγορά της Juniper Networks

1 min read
hpe1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) και η Juniper Networks, Inc. (NYSE: JNPR), ηγέτης στα AI-native δίκτυα, ανακοίνωσαν την από κοινού σύναψη οριστικής συμφωνίας, βάσει της οποίας η HPE θα εξαγοράσει τη Juniper έναντι $40 ανά μετοχή, αντιπροσωπεύοντας μια αξία ιδίων κεφαλαίων σχεδόν 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ένωση δυνάμεων μεταξύ της HPE και της Juniper ευνοεί τη μετατόπιση του χαρτοφυλακίου της HPE προς λύσεις με υψηλότερη προοπτικη ανάπτυξης και υψηλότερη κερδοφορία ενώ παράλληλα ενισχύει τις δραστηριότητες της εταιρείας στον χώρο του networking, επιταχύνοντας την στρατηγική βιώσιμης κερδοφόρου ανάπτυξής της.

Η εξαγορά αναμένεται να διευρύνει εντυπωσιακά το φάσμα των δραστηριοτήτων της HPE, δημιουργώντας έναν νέο ηγέτη στον χώρο του networking, εφοδιασμένο με ένα πλήρες portfolio λύσεων που προσφέρει σε πελάτες και συνεργάτες μια εξαιρετική νέα επιλογή πρόσθετης αξίας.

Ολοκληρωμένη ανταπόκριση στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου AInative περιβάλλοντος 

Η εκρηκτική εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και του υβριδικού cloud-based επιχειρείν έχει επιταχύνει τη ζήτηση για ασφαλείς, ολοκληρωμένες λύσεις που συνδέουν, προστατεύουν και αναλύουν τα εταιρικά δεδομένα από το edge μέχρι το cloud. Εξυπηρετώντας αυτές τις τάσεις, και ειδικότερα τις αυξημένες ανάγκες που έχει επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στα επιχειρηματικά workloads, η HPE ευθυγραμμίζει το portfolio της και αξιοποιεί τη ραγδαία εξέλιξη στον χώρο του IT, με πλήρη επίγνωση της κρίσιμότητας του συνδετικού ρόλου του networking.

Η αλληλοσυμπληρωματική σχέση των χαρτοφυλακίων της Hewlett Packard Enterprise και της Juniper απογειώνει την edge-to-cloud στρατηγική της HPE, τοποθετώντας την εταιρεία σ’ έναν αυτονόητα ηγετικό ρόλο μέσα σ’ ένα AI-native περιβάλλον, στη θεμελιακή βάση μιας cloud-native αρχιτεκτονικής. Από κοινού, η HPE και η Juniper θα παρέχουν στους κάθε μεγέθους πελάτες τους ένα ολοκληρωμένο secure networking portfolio, εφοδιασμένο με όσα χρειάζονται για τη διαχείριση και απλοποίηση των διαρκώς διευρυνόμενων αναγκών τους για ασφαλή συνδεσιμότητα.

Συγκερασμός κορυφαίων τεχνολογιών για τη δημιουργία απαράμιλλων εμπειριών

Αξιοποιώντας την κορυφαία στον κλάδο τεχνητή νοημοσύνη, η νέα εταιρική οντότητα αναμένεται να δημιουργήσει βελτιωμένες εμπειρίες σε τελικούς χρήστες και operators, παρέχοντας σημαντικά οφέλη στη λειτουργία των εταιρικών high-performance networks και cloud data centers.

Μέσω μιας σουίτας cloud-delivered λύσεων δικτύωσης, λογισμικού και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας Mist AI & Cloud, η Juniper διευκολύνει την ασφαλή και αποτελεσματική πρόσβαση των εταιρικών οργανισμών στις κρίσιμες cloud υποδομές που λειτουργούν ως θεμέλια για τις ψηφιακές στρατηγικές τους. Ο συνδυασμός με τις λύσεις HPE Aruba Networking, καθώς και με την ειδικά σχεδιασμένη εσωτερική δομή διασύνδεσης HPE AI, θα δημιουργήσει έναν κορυφαίο ηγέτη που θα επιταχύνει την καινοτομία για την παροχή περαιτέρω εκσυγχρονισμένων λύσεων networking, βελτιστοποιημένων για περιβάλλοντα hybrid cloud & AI.

Γεφυρώνοντας τους κόσμους του ΑΙ-native και του Cloudnative

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της εξαγοράς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Juniper, Rami Rahim, θα ηγηθεί της νέας εταιρικής οντότητας της HPE στον χώρο του networking, με προϊστάμενο τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της HPE, Antonio Neri.

Σύμφωνα με τον κ. Neri «η εξαγορά της Juniper από την HPE αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό σημείο καμπής στον κλάδο, προορισμένο να αλλάξει τη δυναμική στην αγορά του networking, αλλά και να προσφέρει στους πελάτες και τους συνεργάτες μας μια νέα λύση που θα ανταποκρίνεται ακόμα και στις πιο σύνθετες απαιτήσεις τους. Παράλληλα, η εξαγορά θα ενισχύσει τη θέση της HPE στον επιταχυνόμενο ανταγωνισμό του macro‑AI, θα επεκτείνει το φάσμα της απεύθυνσής μας στην αγορά και θα προσφέρει περαιτέρω ώθηση στην καινοτομία που αξιοποιούν οι πελάτες μας. Επιπλέον, δημιουργούμε σημαντική αξία για τους μετόχους μας, καθώς συμβάλλουμε στη γεφύρωση των κόσμων του ΑΙ-native και του Cloud-native. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό καλωσορίζω τους ταλαντούχους ανθρώπους της Juniper στην ομάδα μας, στο πλαίσιο του συγκερασμού δύο εταιρειών με συμπληρωματικά χαρτοφυλάκια και μακρύ καταγεγραμμένο ιστορικό καινοτομίας στον κλάδο».

Από την πλευρά του ο κ. Rami Rahim, Διευθύνων Σύμβουλος της Juniper Networks, δήλωσε ότι «η πολυετής προσήλωση σε καινοτόμες και ασφαλείς ΑΙ-native λύσεις αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των υψηλών επιδόσεων της Juniper Networks. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε επιτύχει να παράσχουμε εξαιρετικές, όσο και απλοποιημένες εμπειρίες στους πελάτες μας. Με την ένταξή μας στην HPE, πιστεύω ότι μπορούμε να επιταχύνουμε την επόμενη φάση της διαδρομής μας, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα την αξία που προσφέρουμε στους μετόχους μας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ταλαντούχα  της HPE, ώστε από κοινού να προωθήσουμε την καινοτομία για επιχειρήσεις, παρόχους υπηρεσιών και πελάτες κάθε τομέα».

Κορυφαία στρατηγικά οφέλη

  • Ισχυρό proforma οικονομικό προφίλ.

Η νέα εταιρική οντότητα αναμένεται να αξιοποιήσει ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο σε επίπεδο top-line όσο και bottom-line, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα.

  • Περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της HPE απέναντι στους μετόχους της ως προς τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και την αυξημένη επενδυτική ικανότητα.

Με την εξαγορά της Juniper, το χαρτοφυλάκιο της HPE αναμένεται να μετατοπιστεί προς δραστηριότητες υψηλότερης ανάπτυξης και περιθωρίων κερδοφορίας με μεγάλες δυνατότητες ελεύθερων ταμειακών ροών, ευνοώντας πρόσθετες επενδύσεις σε τομείς όπως AI και cloud.

  • Ολοκληρωμένες δυνατότητες για την παροχή AInative networking επόμενης γενιάς και προηγμένων ψηφιακών εμπειριών μέσω ασφαλούς, έξυπνης συνδεσιμότητας.

Ο τομέας της δικτύωσης θα αποτελέσει το νέο βασικό επιχειρηματικό και αρχιτεκτονικό θεμέλιο για τις λύσεις Hybrid Cloud και AI της HPE που παρέχονται μέσω της υβριδικής πλατφόρμας cloud HPE GreenLake. Η νέα εταιρική οντότητα θα προσφέρει ασφαλείς, ολοκληρωμένες AI-native λύσεις, βασισμένες στα θεμέλια του cloud, της υψηλής απόδοσης και της προηγμένης εμπειρίας. Παράλληλα, θα έχει τη δυνατότητα να συλλέγει και να αναλύει τηλεμετρικά δεδομένα πάνω σε μια ευρύτερη πελατειακή βάση, γεγονός που θα οδηγήσει σε ακόμα πιο βελτιωμένες εμπειρίες για τους τελικούς χρήστες, αλλά και βελτιστοποιημένες λειτουργίες δικτύου για τους πελάτες της.

Επιτάχυνση της στρατηγικής εξέλιξης της HPE και επέκταση της συνολικής απεύθυνσής της στην αγορά.

Η εξαγορά αυξάνει το εύρος της δραστηριότητας της HPE στον χώρο του networking, δημιουργώντας νέες, σημαντικές ευκαιρίες για την παροχή ακόμη πιο ολοκληρωμένων λύσεων στην ήδη διαμορφωθείσα βάση των εταιρικών πελατών της Juniper, σε παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας και κορυφαίους πελάτες cloud. Επίσης, εισάγει την HPE σε μεγάλους όμορους τομείς, όπως το data center networking, firewalling και routing, ενώ παράλληλα ενισχύει το αποτύπωμα της Juniper σε data centers και παρόχους cloud.

Δελτίο τύπου

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα