15 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Βραβείο Συμπερίληψης για τη Microsoft Ελλάδας από το ΕΒΕΑ

1 min read
microsoft1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μια σημαντική διάκριση έλαβε η Microsoft για την έμπρακτη υποστήριξη και δέσμευσή της σε εταιρικές πρωτοβουλίες και πρακτικές που προάγουν τη συμπερίληψη στην εργασία αλλά και συνολικά στην κοινωνία. Η Εταιρεία τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το Βραβείο Συμπερίληψης 2023, στο πλαίσιο εκδήλωσης που ανέδειξε επιχειρηματικά παραδείγματα και δράσεις οι οποίες στήριξαν την εθνική οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία, σε όλη τη διάρκεια του 2023.

Για τη βράβευση της Microsoft αξιολογήθηκαν δράσεις και πρωτοβουλίες της εταιρείας, ιδιαίτερα αναφορικά με την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στον κλάδο της πληροφορικής. Μεταξύ των δράσεων αυτών περιλαμβάνονται ακαδημίες αποκλειστικά για γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας, με 100% ποσοστό επιτυχίας σε προσλήψεις και ίση εκπροσώπηση γυναικών-ανδρών όπως στην τρέχουσα πρωτοβουλία δωρεάν εκμάθησης AI στη χώρα, με εκπαίδευση 1000 ατόμων και απασχόληση τουλάχιστον του 50% εξ αυτών.

Επιπρόσθετα, αξιολογήθηκαν συνεργασίες όπως αυτή με το ΕΒΕΑ για την ενδυνάμωση 5,300 ανέργων γυναικών αλλά και ευρύτερες περιφερειακές πρωτοβουλίες όπως το «Girls AI Hackathon», που σχεδιάστηκε και υλοποιείται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το «Girls AI Hackathon» προωθεί το όραμα για ισότιμη πρόσβαση στην εργασία, χωρίς αποκλεισμούς για τις γυναίκες και μείωση του χάσματος μεταξύ των φύλων που ξεκινά από το σχολείο και την οικογένεια και συνεχίζεται σε κάθε στάδιο της ζωής των κοριτσιών και γυναικών. 

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας Κύπρου και Μάλτας, κυρία Γιάννα Ανδρονοπούλου, δήλωσε: «H έμπρακτη δέσμευσή μας να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα και να επιτύχουμε την ουσιαστική συμπερίληψη είναι κεντρικής σημασίας για την αποστολή μας ως Microsoft, δηλαδή για την προσπάθεια μας να ενδυναμώσουμε κάθε άτομο και κάθε οργανισμό στον πλανήτη να επιτύχει περισσότερα. Φιλοδοξία μας είναι να προσελκύσουμε, να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε ένα εργατικό δυναμικό που αντικατοπτρίζει πραγματικά τον κόσμο, ώστε να μπορούμε να ξεκλειδώσουμε την καινοτομία για τους εργαζόμενους, τους πελάτες και συνολικά την κοινωνία.»

Η Έκθεση Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης της Microsoft, για το 2023, είναι διαθέσιμή εδώ στα αγγλικά

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα