27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Οι 7 πιο περιζήτητες γλώσσες προγραμματισμού για το 2024

1 min read
image | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Θα συνεχίσει να βασιλεύει η Python;

Καθώς πλησιάζει η νέα χρονιά, μπορεί να είστε περίεργοι να δείτε εάν οι δεξιότητές σας στον προγραμματισμό εξακολουθούν να είναι περιζήτητες ή εάν θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας σε κάτι άλλο;

Εκατοντάδες γλώσσες προγραμματισμού έχουν εμφανιστεί όλα αυτά τα χρόνια. ανεξάρτητα από το τι ελπίζετε να δημιουργήσετε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σίγουρα πρέπει να ασχοληθείτε με μία γλώσσα προγραμματισμού.

Λοιπόν, για να δούμε, ποια μπορεί να αντέξει και ποια αξίζει να συνεχίσει να ασχολούμαστε μαζί της

Python

Αναγνωρισμένη για την ευελιξία και την ταχύτητά της, η Python αναρριχήθηκε σταθερά στις TOP γλωσσες προγραμματισμού τα τελευταία χρόνια. Θεωρείται χρήσιμη γλώσσα για εργασία με AI και η Statista αναφέρει ότι ήταν η τρίτη πιο χρησιμοποιούμενη γλώσσα του 2023, πίσω από την JavaScript και την HTML/CSS.

Ο δείκτης TIOBE, ο οποίος προσδιορίζει τη δημοτικότητα του όγκου αναζητήσεων στην κατάταξή του, κατατάσσει αυτήν τη στιγμή την Python στην πρώτη θέση.

Η δύναμή της έγκειται στην ικανότητά του να αυτοματοποιεί εργασίες και να βελτιώνει τις ροές εργασίας. Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί λογισμικού με ισχυρές δεξιότητες Python έχουν ζήτηση αυτή τη στιγμή και θα συνεχίσουν να είναι ενώ οι προγραμματιστές Python είναι φυσικοί λύτες προβλημάτων, αναζητώντας πάντα τρόπους βελτιστοποίησης και βελτίωσης των διαδικασιών.

Java

Από τη δημιουργία της το 1995, η Java είναι μια σταθερή αλλά σταθερή αξία. Μια έρευνα 14 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας προγραμματιστών νωρίτερα φέτος έθεσε την Java ως την τρίτη πιο περιζήτητη γλώσσα προγραμματισμού.

Χρησιμοποιείται ευρέως σε οτιδήποτε, από την ανάπτυξη ιστού έως το cloud computing, τις εφαρμογές Διαδικτύου των πραγμάτων και τα μεγάλης κλίμακας εταιρικά εργαλεία, συνήθως θεωρείται ως μια γλώσσα που προσφέρει εξαιρετική ασφάλεια εργασίας.

PHP

Ανάλογα το ποιον ρωτάτε, αυτή η γλώσσα προγραμματισμού είναι ήδη 28 χρονών και δεν λέει να τα κακαρώσει με τίποτα. Χρησιμοποιείται κυρίως για ανάπτυξη ιστού, ενώ προγραμματιστές PHP συνεχίζουν να είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας. Πάνω από το 77% των ιστοτόπων εξακολουθούν να βασίζονται στην PHP.

C++

Η C++ συνεχίζει να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού εκεί έξω, χάρη στην ευελιξία και την υψηλή απόδοση της.

Χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, καθώς και για προγραμματισμό σε επίπεδο συστήματος, όπου οι αλληλεπιδράσεις με το υλικό είναι ζωτικής σημασίας, υπάρχει συνεχής ζήτηση για προγραμματιστές C++ σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, που μεταφράζεται σε ισχυρή ασφάλεια εργασίας.

Cotlin

Δημοφιλής τόσο για την ανάπτυξη εφαρμογών Android όσο και για πολλαπλές πλατφόρμες, η Kotlin υποστηρίζεται από την Google, η οποία το ανακοίνωσε ως επίσημη γλώσσα για την ανάπτυξη Android το 2017. Έκτοτε, η δημοτικότητά της αυξάνεται σταθερά.

C#

Μια γλώσσα-κλειδί στη στοίβα τεχνολογίας της Microsoft, η C# χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εφαρμογών ιστού, εφαρμογών επιτραπέζιου υπολογιστή Windows και την ανάπτυξη παιχνιδιών. Έχει διαρκώς ζήτηση σε μικρούς οργανισμούς και επιχειρήσεις σε επίπεδο επιχείρησης, η σύνταξη C# θα σας φαίνεται πολύ οικεία εάν έχετε αφιερώσει χρόνο σε μια κλασική γλώσσα όπως η Java, επομένως μπορεί να είναι μια καλή γλώσσα για αναβάθμιση.

JavaScript

Χάρη στην προσαρμοστικότητά της, η JavaScript θα συνεχίσει να είναι μια από τις πιο απαιτητικές γλώσσες προγραμματισμού εκεί έξω. Χρησιμοποιείται κυρίως για ανάπτυξη web front-end (πάνω από το 98% όλων των ιστότοπων την χρησιμοποιεί με κάποιο τρόπο), κάθε τεχνολογική συσκευή με την οποία αλληλεπιδράτε, από τον φορητό υπολογιστή στο τηλέφωνό σας έως την έξυπνη τηλεόρασή σας, τη χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει δυναμικό, διαδραστικό περιεχόμενο .

Ελπίζουμε να σας κατατοπίσαμε και να σας δείξαμε με ποια γλώσσα πρέπει να ασχοληθείτε και ποια μπορεί αν εξασφαλίζει την επαγγελματική σας σταδιοδρομία!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα