14 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Python: Η δημοφιλέστερη γλώσσα προγραμματισμού σύμφωνα με μελέτη!

1 min read
shutterstock python1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση του IEEE Spectrum, η γλώσσα προγραμματισμού Python, είναι πρώτη στην λίστα γλωσσών προγραμματισμού.

Η μελέτη έγινε με βάση της παρακάτω πήγες: το CareerBuilder, την Google, το GitHub, το Hacker News, το IEEE, το Reddit, το Stack Overflow και το Twitter. Ανάλογα την κάθε πηγή εξετάστηκαν τα searches, οι αναφορές για κάθε γλώσσα προγραμματισμού και οι δημοσιεύσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 30 ημέρες.

Η Python ήταν η μοναδική που πήρε 100% χρησιμοποιώντας την μεθοδολογία του IEEE. Στην συνέχεια έρχονταν με σειρά προτεραιότητας η Java, η C και η C++. Αξίζει να σημειωθεί ότι η C++ ακολουθούσε την C, αν και κυκλοφόρησε το 1985 και 13 ολόκληρα χρόνια μετά.

Η Python, είναι ίσως η πλέον δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός, ότι υποστηρίζει AI(Artificial Intelligence).

Η εν λόγω έκθεση χωρίζει τις γλώσσες προγραμματισμού σε τέσσερις κατηγορίες.

  • Web,
  • Enterprise,
  • Mobile,
  • Embedded.

Python

Στην Web κατηγορία, πρώτη ήταν η Python και ακολουθούνταν από την Java, την Javascript και την C+. Το ίδιο και στην Enterprise κατηγορία, αλλά και στην Embedded. Μέχρι πρότινος, η C ήταν παραδοσιακά η πρώτη επιλογή για τέτοια ζητήματα, λόγω της μειωμένης πρόσβασης της στην μνήμη. Ωστόσο, η IEEE ανέφερε ότι η αυξημένη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Python και η άνοδος των εξειδικευμένων εκδόσεων της, όπως το CircuitPython και το MicroPython έχουν βοηθήσει στην αύξηση της δημοτικότητάς της.

Η C ++ κατέκτησε την τρίτη θέση για τις embedded γλώσσες, ακολουθούμενη από την C #. Την πρώτη θέση στην Mobile κατηγορία πήρε η Java. Ακολουθούσε η C, η C++ και η C#.

πηγή secnews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα