28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κορυφαίες γλώσσες προγραμματισμού για την ανάπτυξη του IoT

1 min read
1 GgLVXXfYDuS08V1SQQQaeQ min1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η τεχνολογία IoT, έχει γνωρίσει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια και είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στο μέλλον και να κατακτά όλο και περισσότερους τομείς της καθημερινότητάς μας. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για τους προγραμματιστές, να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να εξελιχθούν στο νέο αυτό πεδίο.  Φυσικά η κορυφαία δεξιότητα που θα χρειαστεί ένας προγραμματιστής, είναι να γνωρίζει μία ή και περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού, που είναι ειδικά σχεδιασμένες για συσκευές IoT.

Οι καλύτερες γλώσσες προγραμματισμού για IoT το 2019

Η έρευνα IoT Developer Survey κατηγοριοποιεί την ανάπτυξη της τεχνολογίας IoT σε τρία τμήματα. Αυτά είναι οι Constrained συσκευές (περιορισμένων δυνατοτήτων), οι πύλες και τα edge nodes, και το IoT Cloud.

Η C συνεχίζει να κυριαρχεί στις Constrained συσκευές, όπως και το προηγούμενο έτος. Η C / C ++ είναι γνωστή για τη φορητότητα της και οι περισσότεροι μικροελεγκτές για συσκευές IoT υποστηρίζουν αυτές τις γλώσσες, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη.

Η Java εξακολουθεί να είναι η προτιμώμενη γλώσσα προγραμματισμού στις εφαρμογές Edge / Gateway και Cloud. Επιπλέον, η Java Embedded για IoT προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα όπως ισχυρή διαθεσιμότητα πόρων, μικρότερο κόστος υποστήριξης, διαφορετικούς τύπους υποστήριξης hardware κ.λπ.

Όσον αφορά την Python, μπορεί η δημοτικότητά της να αυξάνεται και να έχει καταφέρει να παραγκωνίσει την Java σε έρευνες του GitHub και σε άλλες εκθέσεις, ωστόσο έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της, μέχρι να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του IoT.

Λειτουργικό σύστημα και IoT

Διαφορετικά λειτουργικά συστήματα προσφέρουν μία ποικιλία πλεονεκτημάτων στους προγραμματιστές IoT, από την άποψη της εφαρμογής τυπικών χαρακτηριστικών και τους βοηθούν να επικεντρωθούν στα επιχειρηματικά τους αποτελέσματα.

Όσον αφορά το IoT, τα τρία κορυφαία λειτουργικά συστήματα είναι τα Windows, FreeRTOS και No-OS. [Το No-OS, σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα και πρέπει να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο μια παραλλαγή του λειτουργικού συστήματος Linux ή Windows για να εκτελέσετε το λογισμικό που θέλετε.]

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Το AWS, το Azure και το GCP είναι οι κορυφαίες πλατφόρμες IoT cloud

Το Eclipse Desktop IDE είναι το κορυφαίο IDE για την ανάπτυξη εφαρμογών IoT

Η ασφάλεια, η συνδεσιμότητα και η συλλογή δεδομένων είναι οι κύριες ανησυχίες που απασχολούν τους προγραμματιστές IoT.

Πηγή: Secnews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα