Η Microsoft καταργεί την υποστήριξη PHP για τα Windows

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την υποστήριξη της PHP στα Windows.

Η PHP υποστηρίζεται στα Windows από την εποχή των Windows Vista. Αυτήν τη στιγμή, η Microsoft υποστηρίζει την PHP στο κομμάτι του development με τις εκδόσεις PHP 7.3 και PHP 7.4 όπως επίσης και με διορθώσεις ασφαλείας για την PHP 7.2. Ωστόσο με την επόμενη μεγάλη μετάβαση στην PHP 8.0, η Microsoft εγκαταλείπει την υποστήριξη στα Windows.

Ο Dale Hirt, υπεύθυνος έργου για PHP εντός της Microsoft, ανέφερε:

Γνωρίζουμε ότι ο τρέχων ρυθμός ανάπτυξης της PHP απέχει 2 χρόνια από την κυκλοφορία για διορθώσεις σφαλμάτων και 1 έτος μετά από αυτό για διορθώσεις ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι η PHP 7.2 θα τεθεί εκτός λειτουργίας τον Νοέμβριο. Η PHP 7.3 θα τεθεί σε λειτουργία επιδιόρθωσης ασφαλείας μόνο τον Νοέμβριο. Η PHP 7.4 θα συνεχίσει να έχει ένα ακόμη έτος διόρθωσης σφαλμάτων και στη συνέχεια ένα έτος διορθώσεων ασφαλείας.

Έχουμε δεσμευτεί να διατηρήσουμε την ανάπτυξη της PHP στα Windows για τις εκδόσεις 7.2, 7.3 και 7.4 εφόσον υποστηρίζονται επίσημα. Ωστόσο, δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε την PHP για Windows από την έκδοση 8.0 και μεταγενέστερα.

Έτσι να ξέρετε ότι εάν θέλετε να εκτελέσετε την πιο πρόσφατη έκδοση PHP στα Windows, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε WSL και να εκτελέσετε την PHP μέσα σε Linux περιβάλλον.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947