23 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

WordPress 5.1 “Betty” νέα διαθέσιμη ενημέρωση για το WordPress

1 min read
Η έκδοση 5.1 του WordPress, που ονομάζεται "Betty" προς τιμήν της αναγνωρισμένης τζαζ τραγουδίστριας Betty Carter, είναι διαθέσιμη για λήψη ή ενημέρωση μέσα από το WordPress.
update1 svg | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η έκδοση 5.1 του WordPress, που ονομάζεται “Betty” προς τιμήν της αναγνωρισμένης τζαζ τραγουδίστριας Betty Carter, είναι διαθέσιμη για λήψη ή ενημέρωση μέσα από το WordPress.

Μετά το WordPress 5.0 – μια σημαντική έκδοση που εισήγαγε τον νέο κειμενογράφο στυλ “μπλοκ” – το 5.1 επικεντρώνεται κυρίως στο φινίρισμα του κειμενογράφου θα λέγαμε βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση του . Επιπλέον, αυτή η έκδοση ανοίγει το δρόμο για ένα καλύτερο,  ταχύτερο και πιο ασφαλές WordPress με μερικά βασικά εργαλεία για τους διαχειριστές και τους προγραμματιστές.

Υγιές Site

Με την ασφάλεια και την ταχύτητα στο μυαλό, αυτή η έκδοση εισάγει τα πρώτα χαρακτηριστικά του WordPress για ένα υγιές Site. Το WordPress αρχίζει να εμφανίζει ειδοποιήσεις σε διαχειριστές ιστότοπων που εκτελούν παλιές εκδόσεις της PHP,(η γλώσσα προγραμματισμού που τροφοδοτεί το WordPress).

Όταν εγκαθιστάτε νέα πρόσθετα, οι λειτουργίες του WordPress Site Health θα τις ελέγχουν βάσει την έκδοση της PHP που τρέχετε. Εάν το πρόσθετο απαιτεί μια έκδοση που δεν θα λειτουργήσει με τον ιστότοπό σας, το WordPress πολύ απλά δεν θα σας αφήσει να το εγκαταστήσετε.

Απόδοση κειμενογράφου

Παρουσιάστηκε στο WordPress 5.0, ο νέος επεξεργαστής μπλοκ και συνεχίζει να βελτιώνεται. Το πιο σημαντικό είναι ότι , το WordPress 5.1 περιλαμβάνει βελτιώσεις στην απόδοση του επεξεργαστή κειμένου. Ο συντάκτης θα πρέπει να αισθάνεται μία πιο γρήγορη εκκίνηση και η πληκτρολόγηση θα πρέπει να γίνεται ομαλότερη.

Αναμένονται περισσότερες βελτιώσεις απόδοσης στις επόμενες δύο εκδόσεις .

Επιπλέον

Στην νέα έκδοση 5.1 εισάγεται ένας νέος πίνακας στη βάση δεδομένων για την αποθήκευση μεταδεδομένων που σχετίζονται με ιστότοπους και επιτρέπει την αποθήκευση αυθαίρετων δεδομένων ιστότοπου σχετικών σε ένα περιβάλλον πολλαπλών δεδομένων / δικτύου.

Cron API

Το API Cron έχει ενημερωθεί με νέες λειτουργίες για να βοηθήσει στην επιστροφή δεδομένων και περιλαμβάνει νέα φίλτρα για την τροποποίηση της αποθήκευσης cron. Άλλες αλλαγές στη συμπεριφορά επηρεάζουν το cron spawning σε διακομιστές που εκτελούν FastCGI και PHP-FPM εκδόσεις 7.0.16 και παραπάνω.

Νέες διεργασίες κατασκευής JS

Το WordPress 5.1 διαθέτει μια νέα επιλογή δημιουργίας JavaScript, ακολουθώντας τη μεγάλη αναδιοργάνωση του κώδικα που ξεκίνησε στην κυκλοφορία του 5.0.

Επίση περιλαμβάνεται:

  • Updates to values for the WP_DEBUG_LOG constant
  • New test config file constant in the test suite, new plugin action hooks
  • Short-circuit filters for wp_unique_post_slug(), WP_User_Query, and count_users()
  • A new human_readable_duration function
  • Improved taxonomy metabox sanitization
  • Limited LIKE support for meta keys when using WP_Meta_Query
  • A new “doing it wrong” notice when registering REST API endpoints

George S. Metallidis
https://www.TechNode.gr

Πηγή https://wordpress.org/news/2019/02/betty/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα