20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο Elon Musk έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

1 min read
Elon musk now the richest in the world feat. 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

.. με καθαρή αξία κοντά στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια

Αμέσως μετά την πτώση του Bill Gates από τη δεύτερη θέση , ο Elon Musk πήρε πρόσφατα την pole position από τον Jeff Bezos για να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η “εκκεντρική μεγαλοφυία”ανέβηκε στην κορυφή της λίστας των δισεκατομμυριούχων μετά από μια τεράστια κερδοφόρα χρονιά για την Tesla.

Μόλις πριν από ένα μήνα, το Bloomberg ανέφερε ότι ο Musk ήδη είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους 500 κορυφαίους δισεκατομμυριούχους. Η έκθεση ανέφερε ότι η καθαρή αξία του Musk αυξήθηκε με άνευ προηγουμένου τρόπο στα τέλη του 2020, γεγονός που τον έβαλε ένα βήμα κάτω από το τότε πλουσιότερο άτομο στον κόσμο, τον CEO της Amazon Jeff Bezos, ωστόσο, το 2020, ο Musk πρόσθεσε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή του αξία , κυρίως λόγω της επιτυχίας τόσο των εταιρειών του, του Tesla όσο και του SpaceX έτσι και κατέκτησε την κορυφή!

Οι αναφορές δείχνουν ότι η Tesla παρήγαγε περισσότερα από 508.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2020 με την εταιρεία να πετυχαίνει τον στόχο παραγωγής EV του 2020. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής μετοχής και την συμπερίληψη της Tesla στον δείκτη S&P500, ο οποίος παραθέτει τα χρηματιστήρια των 500 μεγαλύτερων εταιρειών στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας της Musk, SpaceX είχε επίσης μια αρκετά αξιοπρεπή χρονιά στέλνοντας αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και εκτοξεύοντας δορυφόρους για το Starlink Project . Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης το πρόγραμμα beta για το δορυφορικό δίκτυό του, το Starlink Broadband με ταχύτητες που φτάνουν τα 170 Mbps .

Έτσι ο Elon Musk βρίσκεται πλέον στην κορυφή του Bloomberg’s Billionaires Index με καθαρή αξία 209 δισεκατομμυρίων δολαρίων . Αυτό είναι περίπου 23 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τα 186 δισεκατομμύρια δολάρια του αρχηγού του Amazon. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Bezos έχασε ένα κομμάτι των περιουσιακών του στοιχείων λόγω του πρόσφατου διαζυγίου του.

Ο Elon musk είναι πλέον ο πλουσιότερος στον κόσμο

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα