Επιτυχημένη η εκτόξευση του πυραύλου της SpaceX προς τον ΔΔΣ

Μια νέα ημέρα ξημέρωσε για την αμερικανική εταιρεία αεροδιαστημικής το Σάββατο μετά την επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου της SpaceX η οποία μετέφερε τους βετεράνους αστροναύτες Robert Behnken και Ντάγκλας Hurley στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) μετά από 10 σχεδόν χρόνια.

Ο πύραυλος Falcon 9 εκτοξεύθηκε από το ιστορικό ακρωτήριο Launch Complex 39Α, το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής στο φεγγάρι του θρυλικού Appolo το 1969.

Μπορείτε να κάνετε μία εικονική περιήγηση στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πατώντας εδώ

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) είναι ένας ερευνητικός διαστημικός σταθμός σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η συναρμολόγηση του ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1998 ενώ το πρώτο του πλήρωμα εγκαταστάθηκε τον Νοέμβριο του 2000. Ο ΔΔΣ εξακολουθεί και σήμερα να βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. Είναι ορατός από τη Γη δια γυμνού οφθαλμού, με την απόστασή του από την επιφάνειά της να κυμαίνεται μεταξύ 400,2  km και 409,5 χιλιομέτρων.

Ταξιδεύει με μέση ταχύτητα ως προς την επιφάνεια της Γης 27.744 χιλιόμετρα ανά ώρα, συμπληρώνοντας 15,7 περιφορές την ημέρα. Επειδή η περίοδος της τροχιάς του σταθμού γύρω από τη Γη είναι μία φορά κάθε 90 λεπτά, οι παρατηρητές εντός του ΔΔΣ βιώνουν μια ανατολή ή δύση του ηλίου περίπου κάθε 45 λεπτά.

Δείτε το παρακάτω video

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2948