19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Επιτυχημένη η εκτόξευση του πυραύλου της SpaceX προς τον ΔΔΣ

1 min read
| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μια νέα ημέρα ξημέρωσε για την αμερικανική εταιρεία αεροδιαστημικής το Σάββατο μετά την επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου της SpaceX η οποία μετέφερε τους βετεράνους αστροναύτες Robert Behnken και Ντάγκλας Hurley στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) μετά από 10 σχεδόν χρόνια.

Ο πύραυλος Falcon 9 εκτοξεύθηκε από το ιστορικό ακρωτήριο Launch Complex 39Α, το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής στο φεγγάρι του θρυλικού Appolo το 1969.

Μπορείτε να κάνετε μία εικονική περιήγηση στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πατώντας εδώ

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) είναι ένας ερευνητικός διαστημικός σταθμός σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η συναρμολόγηση του ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1998 ενώ το πρώτο του πλήρωμα εγκαταστάθηκε τον Νοέμβριο του 2000. Ο ΔΔΣ εξακολουθεί και σήμερα να βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. Είναι ορατός από τη Γη δια γυμνού οφθαλμού, με την απόστασή του από την επιφάνειά της να κυμαίνεται μεταξύ 400,2  km και 409,5 χιλιομέτρων.

Ταξιδεύει με μέση ταχύτητα ως προς την επιφάνεια της Γης 27.744 χιλιόμετρα ανά ώρα, συμπληρώνοντας 15,7 περιφορές την ημέρα. Επειδή η περίοδος της τροχιάς του σταθμού γύρω από τη Γη είναι μία φορά κάθε 90 λεπτά, οι παρατηρητές εντός του ΔΔΣ βιώνουν μια ανατολή ή δύση του ηλίου περίπου κάθε 45 λεπτά.

Δείτε το παρακάτω video

dims?image uri=https%3A%2F%2Fmedia mbst pub ue1.s3.amazonaws | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα