26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Αφαιρείται η δυνατότητα ορισμού προεπιλεγμένης εφαρμογής camera στο Android 11;

1 min read
android 11 100832680 large.jpg.4c65ebccd2de17ced92e305cf4f2f0261 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Όπως όλα δείχνουν η νέα έκδοση του Android δε θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ορίσουν οι ίδιοι το προεπιλεγμένο camera app στη συσκευής τους.

Η νέα έκδοση του Android φέρνει μία εξέλιξη που κατά πάσα πιθανότητα οι χρήστες του λειτουργικού της Google δε θα δουν με καλό μάτι. Όπως αναφέρει το Android Police, από το Android 11 έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα ορισμού προεπιλεγμένου camera app από πλευράς χρήστη. Εν αντιθέσει με το iOS, το Android επιτρέπει -μέχρι σήμερα τουλάχιστον- την επιλογή της εφαρμογής που θα εκκινεί αυτόματα σε ό,τι αφορά τη χρήση της κάμερας της συσκευής μέσα από τρίτα app.

Το δημοσίευμα αναφέρει πάντως ότι η εξέλιξη αυτή δε θα επηρεάσει τη συντόμευση των δύο αγγιγμάτων στην οθόνη η οποία και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί κανονικά. Η εν λόγω αλλαγή μάλιστα αποτέλεσε και αντικείμενο σχολιασμού από δημιουργούς εφαρμογών οι οποίοι και την ανέφεραν στη Google ως… bug. Η απάντηση μηχανικού της τελευταίας ωστόσο, δεν άφησε περιθώρια παρεξήγησης αφού εξήγησε ότι αυτή ήταν εξ αρχής η πρόθεση της εταιρείας σε μία κίνηση που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ασφάλειας του χρήστη:

Παρ’ ότι αυτό κάνει τη διαχείριση της όλης κατάστασης περισσότερο πολύπλοκη, πιστεύουμε ότι αποτελεί παραχώρηση που πρέπει να γίνει έτσι ώστε να προστατευτούν η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των χρηστών μας.

Η Google δεν έχει σχολιάσει επίσημα το θέμα.

πηγή: insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα