Ο Russell Kirsch, ο εφευρέτης του «Pixel», αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών

Όταν ανοίγουμε την αγαπημένη οθόνη του υπολογιστή μας, όλοι γνωρίζουμε ότι κοιτάζουμε εκατομμύρια μικροσκοπικές φωτιζόμενες κουκκίδες. Τα γνωστά “pixel”.

Γιατί όμως σας τα λέμε όλα αυτά; Σήμερα λοιπόν άφησε την τελευταία του πνοή ο εφευρέτης του “pixel” Ο Russell Kirsch.

Από το 1957, ο Russell Kirsch, ένας Αμερικανός Μηχανικός του Εθνικού Γραφείου Προτύπων και η ομάδα του ανέπτυξαν την πρώτη ψηφιακή φωτογραφία. Ως αποτέλεσμα αυτού του πειράματος, η ομάδα ανακάλυψε το δομικό στοιχείο οποιωνδήποτε οπτικών πληροφοριών σε μια οθόνη υπολογιστή , δηλαδή το “pixel”.

Η πρώτη ψηφιακή εικόνα στον κόσμο και η εφεύρεση του “Pixel”

Έτσι, το 1957, για να απαντήσει στο δικό του θαύμα του «τι θα συνέβαινε αν οι υπολογιστές μπορούσαν να δουν τον κόσμο με τον τρόπο που εμείς τον βλέπουμε;», δούλευε σε έναν σαρωτή τυμπάνων στο NBS (τώρα γνωστό ως Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογία ). Για να δοκιμάσει τη δημιουργία του, έφερε μια φυσική φωτογραφία του νεογέννητου γιου του , Walden Kirsch στο γραφείο.

Ο Russel Kirsch πέθανε 1
Εικόνα: NIST | Μέσω: Washinton Post

Με τη βοήθεια του σαρωτή του και του Standards Eastern Automatic Computer (SEAC), του πρώτου προγραμματιζόμενου υπολογιστή στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Kirsch μπόρεσε να αναπαράγει την εικόνα του γιου του σε μια οθόνη υπολογιστή .

Εικόνα: NIST | Μέσω: Washington Post

Αυτή ήταν η πρώτη ψηφιακή εικόνα στον κόσμο που οδήγησε στην εφεύρεση του “pixel”, το 1957 και κανείς δεν έχει δει μια εικόνα στην οθόνη του υπολογιστή, ούτε καν μια εικόνα 176 x 176 σαν αυτή .

Έτσι, μετά το πείραμα, ο Kirsch και η ομάδα του δημοσίευσαν ένα έγγραφο με τίτλο «Πειράματα στην επεξεργασία εικονογραφικών πληροφοριών με ψηφιακό υπολογιστή». Μπορείτε να δείτε το ερευνητικό έγγραφο στον επίσημο ιστότοπο του Μουσείου Ιστορίας Υπολογιστών.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα τότε ήταν η αποθήκευση. Οι υπολογιστές, εκείνες τις μέρες, δεν μπορούσαν να κρατήσουν πολλές πληροφορίες , και ως εκ τούτου ο Kirsch μπορούσε να αναπαράγει μόνο το πρόσωπο του μωρού του, αντί για ολόκληρη την εικόνα.

Τώρα, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, ο επαναστάτης μηχανικός και επιστήμονας υπολογιστών πέθανε σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι του στο Πόρτλαντ. Σύμφωνα με τον γιο του, η αιτία του θανάτου του Kirsch ήταν η πρόωρη άνοια .

Έτσι, λοιπόν χρωστάμε πολλά σε αυτόν τον άνθρωπο που μας επέτρεψε να βλέπουμε περιεχόμενο στις οθόνες του υπολογιστή μας και να ζούμε τώρα μέσα στα εκατομμύρια των “pixel” σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2970