27 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Xiaomi : Νέα πατέντα αποκαλύπτει ένα Smartphone με κινούμενους αισθητήρες κάμερας

1 min read
xiaomi smartphone cameras1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σήμερα το LetsGoDigital αποκάλυψε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που υπέβαλε η Xiaomi, και αφορά είναι Smartphone με κινούμενους αισθητήρες κάμερας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Xiaomi γιόρτασε τη 10η επέτειό της λανσάροντας τέσσερα νέα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου και του Mi 10 Ultra . Αυτό το smartphone έγινε το νέο σημείο αναφοράς στο DxOMark, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση και ρίχνοντας το HUAWEI P40 Pro στην δεύτερη θέση της κατάταξης στην βαθμολογία κάμερας.

xiaomi smartphone cameras | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τώρα, το LetsGoDigital αποκάλυψε ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που υπέβαλε η Xiaomi, που αφορά είναι Smartphone με κινούμενους αισθητήρες κάμερας.

Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τίτλο “Camera module and terminal” κατατέθηκε από την Beijing Xiaomi Mobile Software στο USPTO (Office Patent and Trademark Office) τον Οκτώβριο του 2019. Εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε στη βάση δεδομένων WIPO (World Intellectual Property Office) στις 30 Ιουλίου 2020.

Ταυτόχρονα, η Xiaomi υπέβαλε και δεύτερη αίτηση για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που ονομάζεται ” Camera Assembly and terminal “, η οποία περιγράφει λεπτομερώς την εφαρμογή του προαναφερθέντος διπλώματος ευρεσιτεχνίας σε ένα smartphone.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η συσκευή διαθέτει  δύο αισθητήρες κάμερας με μικρή γωνία θέασης. Οι δύο αισθητήρες μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε οριζόντια είτε σε κάθετη διάταξη, και μπορούν να περιστραφούν (κλίση) σε συγχρονισμό μεταξύ τους, προκειμένου να επεκταθεί η γωνία θέασης.

xiaomi smartphone camera 5 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Οι φωτογραφίες που θα βγάζει αυτό το ιδιόμορφο σύστημα κάμερας, θα πρέπει να έχουν καλύτερη ποιότητα και χωρίς παραμόρφωση σε σύγκριση με τις φωτογραφίες από έναν κανονικό ευρυγώνιο φακό, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο.

Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καμερών κλίσης Xiaomi

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Samsung κατοχύρωσε επίσης μια παρόμοια λύση τον Δεκέμβριο του 2019, δύο μήνες μετά από την Xioami, και έλαβε την έγκρισή του τον Ιούνιο του 2020. Αλλά η “πατέντα” της Samsung διαφέρει πολύ από την προσέγγιση της Xiaomi, καθώς απαιτεί ένα σύνολο από πέντε ή έξι κάμερες, συμπεριλαμβανομένου και ενός τηλεφακού.

Φυσικά, όπως ισχύει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή η συσκευή θα γίνει κάποια στιγμή και εμπορικά διαθέσιμη στην αγορά.

πηγή: news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα