29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Διαθέσιμες οι πρώτες διανομές του Android 11 Beta

1 min read
android 111 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σήμερα, η Google κυκλοφόρησε επίσημα την πρώτη διανομή του Android 11 beta για τα Pixel Smartphone, και αυτό σηματοδοτεί το τέλος του πρώτου κύκλου των δοκιμών.

Έτσι σήμερα σηματοδοτείται η έναρξη του δεύτερου κύκλου για την ανάπτυξη του νέου λειτουργικού από την Google με την ένδειξη beta , ο οποίος είναι προαπαιτούμενος πριν γίνει διαθέσιμη και η πρώτη  σταθερή έκδοση του Android 11.

android 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

H Google συνήθως διοργανώνει κάποια μεγάλη εκδήλωση για να ανακοινώσει την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού, αλλά η πανδημία του COVID-19 και οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις σχετικά με το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, κατέστρεψε αυτά τα σχέδια της εταιρείας και η Google αποφάσισε τελικά να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση μόνο στο διαδίκτυο.

Μέχρι στιγμής, η νέα έκδοση δεν φαίνεται να έχει μεγάλες διαφορές από την προηγούμενη έκδοση του Android 11 DP4 και της σημερινής Android 11 beta. Οι μεγαλύτερες αλλαγές που προσφέρει είναι η ευκολότερη πρόσβαση στις ειδοποιήσεις συνομιλίας, η βελτιωμένη προστασία του απορρήτου και της ασφάλειας των χρηστών, αλλά και ο καλύτερος έλεγχος των άλλων συσκευών που συνήθως συνδέονται  στο Smartphone σας.

Android 11 Bubbles | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
Credits : XDA Developers

Όμως υπάρχουν και κάποια άσχημα νέα: αν ανυπομονούσατε να εγκαταστήσετε την πρώτη έκδοση του  Android 11 beta σε ένα Smartphone που δεν είναι Pixel, απλά ξεχάστε το προς το παρόν. Η νέα έκδοση beta θα λειτουργεί στα πιο πρόσφατα Pixel Smartphones, και δεν υποστηρίζονται προς το παρόν άλλες συσκευές.

Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με πέρυσι, όταν είδαμε να υποστηρίζονται και πολλά άλλα Smartphone από πολλούς από τους πιο δημοφιλείς OEM κατασκευαστές όταν κυκλοφόρησε η πρώτη beta έκδοση για το Android Q.

Τα καλά νέα είναι ότι σύμφωνα με τα σχέδια της Google θα προσθέσει αργότερα και άλλες συσκευές που θα έχουν υποστήριξη στο Android 11 beta, αλλά προς το παρόν δεν ξέρουμε ποιες θα είναι αυτές και ούτε την ημερομηνία που θα ξεκινήσει η υποστήριξη.

Στο φόρουμ των XDA Developers έχει ήδη αναρτηθεί ένας πίνακας με τις συσκευές που λαμβάνουν την ενημέρωση, καθώς οι σύνδεσμοι για την λήψη των ROM, αν βέβαια διαθέτετε και εσείς κάποια από τις Pixel συσκευές που αναφέρονται στον πίνακα.

Η λίστα με τις διαθέσιμες Android 11 Beta ROM (Από το XDA Developers).
Device, CodenameOTASystem Image
Pixel 2 (walleye)LinkLink
Pixel 2 XL (taimen)LinkLink
Pixel 3 (blueline)LinkLink
Pixel 3 XL (crosshatch)LinkLink
Pixel 3a (sargo)LinkLink
Pixel 3a XL (bonito)LinkLink
Pixel 4 (flame)LinkLink
Pixel 4 XL (coral)LinkLink

GSI Downloads

x86+GMSLink
ARM64+GMSLink
x86_64Link
ARM64Link

πηγή: news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα