26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ανοίγει ο δρόμος συνεργασίας της Huawei με τις ΗΠΑ στο 5G

1 min read
s4.reutersmedia.net | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

πηγή: Reuters

0
(0)

Loading

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα μια έκθεση του Reuters σύμφωνα με την οποία τροποποιείται η απαγόρευση που ίσχυε μέχρι πρότινος και πλέον επιτρέπεται στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται με την Huawei πάνω στην ανάπτυξη των δικτύων 5η γενιάς 5G.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ και άλλες υπηρεσίες υπέγραψαν την τροποποίηση του κανονισμού και αναμένεται να σταλεί για δημοσίευση στο Ομοσπονδιακό Μητρώο την Παρασκευή.

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross ανέφερε

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παραχωρήσουν την ηγεσία στην παγκόσμια καινοτομία», δήλωσε ο Ross. “Το υπουργείο δεσμεύεται να προστατεύει τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ ενθαρρύνοντας τη βιομηχανία των ΗΠΑ να εμπλακεί πλήρως και να υποστηρίξει τις τεχνολογίες των ΗΠΑ να γίνουν διεθνή πρότυπα.”

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ σημείωσε ότι η συμμετοχή των ΗΠΑ στον καθορισμό προτύπων «επηρεάζει το μέλλον των 5G, αυτόνομων οχημάτων, τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τεχνολογιών αιχμής».

Στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, τα ασύρματα δίκτυα 5G ή πέμπτης γενιάς αναμένεται να τροφοδοτήσουν τα πάντα, από μεταδόσεις βίντεο υψηλής ποιότητας έως αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης.

Από την πλευρά της η Huawei δεν έκανε κάποια σχετική δήλωση επί του θέματος.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί με Κινέζους αξιωματούχους στη Χαβάη αυτή την εβδομάδα για περαιτέρω διαβουλεύσεις.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα