Ανοίγει ο δρόμος συνεργασίας της Huawei με τις ΗΠΑ στο 5G

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα μια έκθεση του Reuters σύμφωνα με την οποία τροποποιείται η απαγόρευση που ίσχυε μέχρι πρότινος και πλέον επιτρέπεται στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται με την Huawei πάνω στην ανάπτυξη των δικτύων 5η γενιάς 5G.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ και άλλες υπηρεσίες υπέγραψαν την τροποποίηση του κανονισμού και αναμένεται να σταλεί για δημοσίευση στο Ομοσπονδιακό Μητρώο την Παρασκευή.

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross ανέφερε

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παραχωρήσουν την ηγεσία στην παγκόσμια καινοτομία», δήλωσε ο Ross. “Το υπουργείο δεσμεύεται να προστατεύει τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ ενθαρρύνοντας τη βιομηχανία των ΗΠΑ να εμπλακεί πλήρως και να υποστηρίξει τις τεχνολογίες των ΗΠΑ να γίνουν διεθνή πρότυπα.”

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ σημείωσε ότι η συμμετοχή των ΗΠΑ στον καθορισμό προτύπων «επηρεάζει το μέλλον των 5G, αυτόνομων οχημάτων, τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τεχνολογιών αιχμής».

Στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, τα ασύρματα δίκτυα 5G ή πέμπτης γενιάς αναμένεται να τροφοδοτήσουν τα πάντα, από μεταδόσεις βίντεο υψηλής ποιότητας έως αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης.

Από την πλευρά της η Huawei δεν έκανε κάποια σχετική δήλωση επί του θέματος.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί με Κινέζους αξιωματούχους στη Χαβάη αυτή την εβδομάδα για περαιτέρω διαβουλεύσεις.

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947