Το WhatsApp προσθέτει δυνατότητα πληρωμών και αποστολής χρημάτων

Το WhatsApp ενσωματώνει με τη σειρά του δυνατότητα πληρωμών και αποστολής χρημάτων.

Από σήμερα, οι χρήστες του WhatsApp στη Βραζιλία μπορούν να στείλουν χρήματα και να πληρώσουν για αγορές που κάνουν από τοπικούς εμπόρους χωρίς να εγκαταλείψουν τη δημοφιλή εφαρμογή συνομιλίας.

Η προσθήκη τρόπου πληρωμής γίνεται μέσω του Facebook Pay, που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες πληροφορίες που έχετε αποθηκεύσει στο Facebook για να αγοράσετε πράγματα από τη σελίδα Marketplace ή να στείλετε χρήματα σε φίλους μέσω του Messenger.

Η εφαρμογή είναι συμβατή με κάρτες Visa ή Mastercard και κάθε συναλλαγή θα εγκρίνεται είτε με εξαψήφιο κωδικό είτε με βιομετρικό έλεγχο όπως σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Το Facebook εργαζόταν σε αυτήν τη δυνατότητα πληρωμών στο WhatsApp από το 2017. Το 2018, η εταιρία άρχισε να δοκιμάζει τη νέα λειτουργία στην Ινδία, τη μεγαλύτερη αγορά του WhatsApp. Ωστόσο η καθυστέρηση κυκλοφορίας του έχει να κάνει με το γεγονός πως η αμερικανική εταιρία αφιέρωσε χρόνο κυρίως για την ανάπτυξη του Facebook Pay. Με τις πληρωμές να αποτελούν επίσημα μέρος του WhatsApp, η εταιρία λέει ότι σκοπεύει να φέρει τη δυνατότητα σε όλος.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967