20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης Zoom εξαγοράζει Startup, με στόχο να γίνει πιο “ασφαλής”

1 min read
zoom keybase1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Zoom, η γνωστή πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων που “εκτινάχθηκε” μέσα στην πανδημία, ανακοίνωσε χθες ότι εξαγόρασε την Keybase, μια Startup με εξειδίκευση στην κρυπτογράφηση – χωρίς να αποκαλύψει όμως το ποσό της συμφωνίας.

Η Keybase ιδρύθηκε το 2014 και έκτοτε έχει σηκώσει συνολικά 11 εκατ, δολάρια. Η εταιρεία δημιουργεί προϊόντα όπως ασφαλή εργαλεία συνεργασίας ή διαμοιρασμού αρχείων, τα οποία αναμένεται να δώσουν στο Zoom κάποια αξιοπιστία όσον αφορά το κομμάτι της ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων αντιμετώπισε πρόσφατα σφοδρές κριτικές, αφού αποκαλύφθηκαν διάφορα θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας που αντιμετωπίζει. Ο δημιουργός της εφαρμογής δέχθηκε κριτική από πολλά μέτωπα, από υπερασπιστές της προστασίας της ιδιωτικότητας και ειδικούς ασφαλείας, μέχρι γενικούς εισαγγελείς των ΗΠΑ, τον Γερουσιαστή Richard Blumenthal, ή ακόμα και το FBI.

Στις αρχές του Απριλίου, ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας Eric S. Yuan απολογήθηκε για τα προβλήματα αυτά και παρουσίασε τα μέτρα που λήφθηκαν για την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας της ιδιωτικότητας της εφαρμογής. Επίσης, ανακοίνωσε το πάγωμα της προσθήκης νέων χαρακτηριστικών για τις επόμενες 90 ημέρες, προσθέτοντας ότι όλοι οι πόροι και οι τεχνικοί της εταιρείας θα “εστιάσουν στην επίλυση των ζητημάτων εμπιστοσύνης, ασφάλειας και ιδωτικότητας”.

Η εξαγορά της Encryption αυτή τη χρονική περίοδο, λοιπόν, φαίνεται λογική. Καθώς η εταιρεία προχωρά προς την επίλυση των προβλημάτων τα οποία εντοπίστηκαν, το να έχει δίπλα της μία ομάδα ειδικών στον τομέα της κρυπτογράφησης, μπορεί να την βοηθήσει να δημιουργήσει ένα πιο ασφαλές προϊόν. Σε ανακοίνωσή του για την εξαγορά, ο Yuan δήλωσε ότι έγινε για να δοθεί στους πελάτες ένα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, κάτι που είναι όλο και πιο σημαντικό για τις επιχειρήσεις – πελάτες, που βασίζονται στην πλατφόρμα για να κάνουν τη δουλειά τους από το σπίτι.

“Αυτή η απόκτηση σηματοδοτεί ένα βασικό βήμα για το Zoom καθώς προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη δημιουργία μιας πραγματικά ιδιωτικής πλατφόρμας επικοινωνίας βίντεο που μπορεί να ‘σηκώσει’ εκατοντάδες εκατομμύρια συμμετέχοντες, ενώ έχει επίσης την ευελιξία να υποστηρίζει τη μεγάλη ποικιλία χρήσεων του Zoom”, έγραψε ο Yuan. Πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα θα προσφέρει δυνατότητα πλήρως κρυπτογραφημένων συναντήσεων στους επί πληρωμή πελάτες της, μόλις η δυνατότητα ενσωματωθεί στο προϊόν.

πηγή: Startupper.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα