20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Google Lens και αντιγράψετε τώρα χειρόγραφο κείμενο από χαρτί σε υπολογιστή

1 min read
Google Lens on OnePlus 7 Pro 1200x6751 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Google Lens στο Android αποκτά πλέον πολύ χρηστικές δυνατότητες που σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. 

Το εργαλείο αναγνώρισης εικόνας μπορεί τώρα να σας βοηθήσει να αντιγράψετε / επικολλήσετε κείμενο είτε από έντυπο χαρτί, μια πινακίδα ή μια χειρόγραφη σημείωση ή από ένα βιβλίο ή από οπουδήποτε στην πραγματικό κόσμο σε έναν υπολογιστή, να μάθετε πώς να προφέρετε νέες λέξεις και να αναζητήσετε γρήγορα έννοιες που δεν καταλαβαίνετε.

 Ας δούμε όμως περί τίνος πρόκειται.

Αντιγραφή / επικόλληση κειμένου

υπολογιστής κειμένου αντιγραφής φακού google

Το Google Lens μπορούσε ήδη να σας βοηθήσει να αντιγράψετε κείμενο από τον πραγματικό κόσμο στα smartphone σας. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί επίσης για την αντιγραφή κειμένου στους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές σας.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια χειρόγραφη σημείωση που θέλετε να στείλετε μέσω email ή να επεξεργαστείτε στον υπολογιστή σας, τώρα μπορείτε να το κάνετε απλά επιλέγοντας το κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε με το φακό και πατώντας “αντιγραφή στον υπολογιστή”.

Αυτό θα επικολλήσει το επιλεγμένο κείμενο – είτε από έντυπο χαρτί, μια πινακίδα ή μια χειρόγραφη σημείωση – στον υπολογιστή σας που είναι συνδεδεμένος με το Chrome. Η Google αναφέρει ότι η αντιγραφή κειμένου στον υπολογιστή σας ενδέχεται να απαιτεί επανεκκίνηση του Chrome για να λάβετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση.

Κατανόηση δύσκολων προφορών, εννοιών και λέξεων

Google Lens Διαβάστε δυνατά ισπανικά

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό που προστίθεται στο Lens είναι ότι σας βοηθάει να βελτιώσετε την προφορά των δύσκολων λέξεων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε την επιθυμητή λέξη με το φακό και να πατήσετε το νέο κουμπί “Ακούστε” για να ακούσετε να διαβάζεται δυνατά.

Επιπλέον, το Lens σας επιτρέπει να αναζητήσετε έννοιες που δεν καταλαβαίνετε. Πείτε για παράδειγμα ότι διαβάζετε ένα βιβλίο και συναντάτε τη φράση “Quantum Physics”. Μπορείτε απλά με το Google Lens, να επιλέξετε την περίπλοκη φράση ή λέξη και να λάβετε ένα αποτέλεσμα στο Google Search.

Αυτές οι νέες λειτουργίες Lens κυκλοφορούν τώρα στο Android και μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το Google Play Store .

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα