Η ACS ανακαλεί την έκτακτη χρέωση στον τιμοκατάλογό της

Μετά από καταγγελίες πελατών της εταιρείας για απροσδόκητη αλλαγή στον τιμοκατάλογο της με επιπλέον επιβάρυνση κατά 22,5%, το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στα κεντρικά γραφεία της γνωστής εταιρείας ταχυμεταφορών ACS από κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της Οικονομικής Αστυνομίας.

techlog.gr – ACS: Πρόσθετη χρέωση έκτακτης ανάγκης λόγω COVID-19

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων και η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου σε κοινή ανακοίνωση τους στις 2 Απριλίου, έκαναν γνωστό ότι ενημέρωσαν το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την απόφαση της εταιρείας ταχυμεταφορών να προχωρήσει σε αιφνιδιαστική αλλαγή του τιμοκαταλόγου της με επιπλέον επιβάρυνση κατά 22,5% από την 1η Απριλίου, αγνοώντας προσφορές που είχε προτείνει ή και συμφωνίες που βρίσκονταν σε ισχύ.

Τελικά, η έκτακτη χρέωση που ανακοινώθηκε από την ACS προς τους πελάτες της από την 1η Απριλίου του 2020 δεν πρόκειται να ισχύσει. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου Quest Συμμετοχών, κ. Θεόδωρος Φέσσας μετά τις καταγγελίες και την δημοσιότητα που απέκτησε το θέμα. Ο κ. Φέσσας δήλωσε ότι η εταιρεία θα αξιολογήσει κατά τη διάρκεια του Απριλίου τα επιπλέον κόστη λειτουργίας που της επιβάλλουν οι ιδιαίτερες συνθήκες και θα αναθεωρήσει στη συνέχεια την τιμολογιακή της πολιτική.

Η δήλωση του κ. Φέσσα είναι η παρακάτω:

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η θυγατρική μας εταιρεία ACS Courier έχει γίνει στόχος διαφόρων συκοφαντικών δημοσιευμάτων, παρά την προσπάθειά της να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπερβολικά αυξημένη ζήτηση για παραδόσεις προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου στα σπίτια.

Η ACS και τα καταστήματά της λειτουργούν τις τελευταίες ημέρες υπό εξαιρετικά πιεστικές συνθήκες,  που οφείλονται εκτός από την μεγάλη αύξηση της ζήτησης, σε απουσίες του προσωπικού και στην αποφυγή συγχρωτισμού του κοινού στα καταστήματα της, συνθήκες που αυξάνουν σημαντικά το  κόστος λειτουργίας της.

Η εταιρεία μας σεβόμενη τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην καθημερινότητα των καταναλωτών, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Επίσης θα αξιολογήσει κατά τη διάρκεια του Απριλίου τα επιπλέον κόστη λειτουργίας που της επιβάλλουν οι ιδιαίτερες συνθήκες και θα αναθεωρήσει στη συνέχεια την τιμολογιακή της πολιτική.

Συνεπώς η έκτακτη χρέωση που ανακοινώθηκε από την ACS προς τους πελάτες της την 1/4/20 δεν θα ισχύσει.

Πηγή insomnia.gr

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2948