25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Mi Band 6 vs Mi Band 5: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

1 min read
Mi Band 6 vs Mi Band 5 detailed specs comparison1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Xiaomi κυκλοφόρησε χθες τα Mi 11 Pro, Mi 11 Ultra και Mi 11 Lite 5G στη μεγάλη εκδήλωση. Παράλληλα με τα smartphone, η εταιρεία παρουσίασε επίσης το τελευταίο Mi Band , το Mi Band 6.

Το Mi Band 6 Φέρνει αρκετές σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Mi Band 5. Σε αυτό το άρθρο, θα συγκρίνουμε το Mi Band 6 και Mi Band 5

Mi Band 6 εναντίον Mi Band 5

Εμφάνιση και κατασκευή

μπάντα 6 Εμφάνιση και κατασκευή

Ξεκινώντας από την οθόνη, η Xiaomi έχει χρησιμοποιήσει μια μεγαλύτερη οθόνη AMOLED 1,56 ιντσών στο Mi Smart Band 6. Η οθόνη διαθέτει ανάλυση 152 x 486 pixel με 326ppi και προσφέρει 450 nits μέγιστης φωτεινότητας. Το Mi Band 5 είχε μία οθόνη 1,1 ιντσών AMOLED με ανάλυση 126 x 294-pixel και έως και 450 nits μέγιστης φωτεινότητας. Οι διαστάσεις των Mi Band 6 και Band 5 είναι 47,4 × 18,6 × 12,7 mm και 47,2 x 18,5 x 12,4 mm αντίστοιχα.

Εκτός από το αυξημένο μέγεθος οθόνης, οι συνολικές αισθητικές και σχεδιαστικές επιλογές παραμένουν οι ίδιες. Παίρνετε τους ίδιους πολύχρωμους ιμάντες σιλικόνης και τον γνωστό παράγοντα φόρμας που θα περιμένατε από ένα Mi fitness band. Η Xiaomi έχει επίσης προσθέσει πάνω από 130 πρόσωπα ρολογιού για να σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

Αισθητήρας SpO2

Η μεγαλύτερη αλλαγή με το Mi Band 6 είναι η προσθήκη ενός αισθητήρα οξυγόνου SpO2 για την παρακολούθηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα σας. Ενώ η παρακολούθηση του οξυγόνου στο αίμα δεν είναι μια νέα δυνατότητα και είναι ήδη διαθέσιμη σε άλλες ζώνες γυμναστικής, συμπεριλαμβανομένων των Honor Band 6 και OnePlus Band , οι χρήστες Mi Band περίμεναν πως και πως θα λέγαμε αυτήν την αναβάθμιση τώρα που έχουν γίνει και της μόδας τα οξύμετρα, για την έγκαιρη ανίχνευση συμπτωμάτων του κοροναϊού.

mi μπάντα 6 spo2

Εκτός από τον αισθητήρα SpO2, το Band 6 περιλαμβάνει επίσης έναν αισθητήρα παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού, ένα επιταχυνσιόμετρο 3 αξόνων και ένα γυροσκόπιο 3 αξόνων. Όπως το Mi Band 5, έχετε 24ωρη παρακολούθηση ύπνου χάρη στον αισθητήρα καρδιακού ρυθμού PPG. Μία μεγάλη βελτίωση στην παρακολούθηση του ύπνου είναι η ικανότητα παρακολούθησης της ποιότητας αναπνοής του ύπνου . Αυτή η λειτουργία θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για χρήστες με άπνοια . Διατηρεί επίσης τις δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας των γυναικών για την πρόβλεψη της ημέρας της ωορρηξίας και δίνει υπενθυμίσεις δόνησης για προετοιμασία.

19 Νέες λειτουργίες γυμναστικής

Σε σύγκριση με τους 11 αθλητικούς τρόπους που προσφέρονται στο Mi Band 5, η Xiaomi έχει αναβαθμίσει σημαντικά τις αθλητικές λειτουργίες της στο Band 6. Η μπάντα γυμναστικής προσφέρει τώρα 30 αθλητικές λειτουργίες, όπως HIIT, χορό, μπάσκετ και Zumba, μεταξύ άλλων. Επίσης, το Mi Band 6 μπορεί τώρα να εντοπίσει αυτόματα έξι δραστηριότητες γυμναστικής , οπότε δεν χρειάζεται να τα ξεκινήσετε χειροκίνητα από το UI της μπάντας. Οι λειτουργίες που υποστηρίζουν την αυτόματη ανίχνευση είναι περπάτημα, διάδρομος, τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους, ποδηλασία σε εξωτερικούς χώρους, μηχανή κωπηλασίας και ελλειπτική μηχανή.

Strava Integration

Αυτό μπορεί να μην είναι μια τεράστια προσφορά για όλους, αλλά το Strava είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή προπόνησης μεταξύ αθλητών και ποδηλατών. Με το Mi Band 6, η Xiaomi λέει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γυμναστήριο με το Strava. Μέχρι τώρα, οι χρήστες του Mi Band έπρεπε να χρησιμοποιούν εφαρμογές τρίτων, όπως Ειδοποίηση για Mi Band, Strami ή εφαρμογή Zepp του Amazfit για συγχρονισμό δεδομένων με το Strava.

Εκτός από αυτές τις αλλαγές, άλλα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται στον προκάτοχό του παραμένουν αμετάβλητα ως επί το πλείστον. Παίρνετε την ίδια αντίσταση νερού 5 ATM και μπαταρία 125mAh που φορτίζει μαγνητικά σε περίπου 2 ώρες. Το φημολογούμενο ενσωματωμένο GPS φαίνεται να λείπει από το Mi Band 6 και παίρνετε συνδεδεμένο GPS που βγαίνει από το τηλέφωνό σας. Είναι η ίδια λειτουργικότητα με το Mi Band 5. Ως συνήθως, η Xiaomi περιορίζει την υποστήριξη βοηθού φωνής και τον έξυπνο οικιακό έλεγχο στο μοντέλο NFC που ενδέχεται να μην κυκλοφορήσει εκτός Κίνας.

Mi Band 6 vs Mi Band 5: Σύγκριση προδιαγραφών

 Mi Band 5Mi Band 6
ΑπεικόνισηΟθόνη 1,1 ιντσών 126×294 AMOLEDΟθόνη AMOLED 1,56 ιντσών 152×486
Βάρος11,9 γραμμάρια12,8 γραμμάρια
Αισθητήρας καρδιακού ρυθμούΝαίΝαί
Παρακολούθηση ύπνουΝαίΝαί
Παρακολούθηση οξυγόνου αίματος SpO2ΟχιΝαί
Αθλητικοί τρόποι1130
Αδιάβροχο5 ΑΤΜ5 ΑΤΜ
Χωρητικότητα μπαταρίας125mAh125mAh
Διάρκεια ζωής μπαταρίας14 ημέρες (εκτός NFC)14 ημέρες (εκτός NFC)
12 ημέρες (NFC)
ΤιμήRs. 2.500 (Ινδία)229 γιουάν (~ 2.500 Rs)

Mi Band 6: Πρέπει να κάνετε αναβάθμιση;

Eίναι προφανές ότι το Mi Band 6 δεν είναι μια τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με τον προκάτοχό του. Σίγουρα, προσφέρει μεγαλύτερη οθόνη, αισθητήρα SpO2 και πολλούς νέους τρόπους φυσικής κατάστασης. Εάν διαθέτετε ένα Mi Band 5, δεν παίρνετε πολλά με το Mi Band 6 εκτός εάν εκτιμάτε την παρακολούθηση του οξυγόνου στο αίμα και τις νέες αθλητικές λειτουργίες.

Από την άλλη πλευρά, εάν σκοπεύετε να αποκτήσετε έναν νέο ιχνηλάτη γυμναστικής, τότε το Mi Band 6 δεν θα σας απογοητεύσει. Η Xiaomi φαίνεται να έχει βελτιώσει το Mi Band 5 αλλά αν σκοπεύετε να αποκτήσετε το νέο Mi Band 6 προς το παρόν μόνο μέσω από τα γνωστά Κινέζικα sites.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα