24 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Xiaomi εκτοπίζει την Apple και γίνεται ο τρίτος κορυφαίος κατασκευαστής Smartphone στον κόσμο

1 min read
xiaomi europe1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η απόδοση της Xiaomi κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 υπερέβη τις προσδοκίες των αναλυτών.

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, ακόμη και κάτω από τις δυσκολίες στις αγορές λόγω της πανδημίας, η Xiaomi κατάφερε να σημειώσει αύξηση των πωλήσεων, η οποία διευκολύνθηκε από την αύξηση της μέσης τιμής των smartphone.

Μετά την κυκλοφορία της τριμηνιαίας έκθεσης εχθές, η τιμή της μετοχής της Xiaomi έφτασε στα 2,79 $. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 13% και σημείωσε νέα υψηλότερη τιμή από τον Ιούλιο του 2018. Επιπλέον, η συνολική αγοραία αξία της εταιρείας είναι τώρα περίπου στα 65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs, της CITIC Securities, της Founder Securities, της CICC, της Daiwa, της Morgan Stanley και της Citibank δημοσίευσαν χθες νέες ερευνητικές εκθέσεις, στις οποίες σημείωσαν τις θετικές προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη της μετοχής, και επίσης ενημέρωσαν τους επενδυτές της να τις αγοράσουν. Αυτή η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα, από σήμερα η Xiaomi να δείχνει ότι είναι ένα από τα καλύτερα δυναμικά χαρτοφυλάκια του χώρου της βιομηχανίας, υποσχόμενη μάλιστα και περαιτέρω ανάπτυξη.

xiaomi1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Οι αναλυτές της CICC αύξησαν τον στόχο της τιμής τους για τις μετοχές της εταιρείας κατά 100%, και είναι αισιόδοξοι για την αύξηση του μεριδίου αγοράς των smartphone της Xiaomi. Η CICC πιστεύει ότι η Xiaomi θα είναι μεταξύ των τριών μεγαλύτερων κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, αν όχι φέτος, τότε σίγουρα το επόμενο έτος.

Το δεύτερο τρίμηνο, το μερίδιο αγοράς της Xiaomi στην Ευρώπη έφτασε στο 17%, δηλαδή είχε αύξηση κατά 65% σε ετήσια βάση, καθιστώντας την Xiaomi τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphone στην Ευρώπη για πρώτη φορά.

Η αγορά των smartphone δεν βίωνε την καλύτερη περίοδό της τελευταία, και η κρίση της πανδημίας του COVID-19 ήρθε για να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Ορισμένες εταιρείες άρχισαν να δημοσιεύουν  τα αποτελέσματα των πωλήσεων και των κερδών τους για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, και σήμερα ήταν η σειρά  της Xiaomi.

πηγή: news.xiaomi-miui.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα