25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

6G: Η Ιαπωνία σχεδιάζει την υλοποίηση του μέχρι το 2030

1 min read
Japan to introduce 6g technology by 20301 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Σύμφωνα με τον Nikkei , διάφορες χώρες έχουν ήδη αρχίσει να επενδύουν στην επόμενη γενιά τεχνολογιών επικοινωνίας στο 6G.


Η Ιαπωνία είναι μία από αυτές και για την ακρίβεια σχεδιάζει την υλοποίηση της “μετά-5G” εποχής  (τεχνολογία 6G). Σχεδιάζει να επιτύχει ταχύτητες επικοινωνίας που είναι 10 φορές ταχύτερες από 5G έως το 2030. Η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Φινλανδία έχουν επίσης ξεκινήσει έρευνα, ανάπτυξη και επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και Επικοινωνιών της Ιαπωνίας έχει σκοπό να δημιουργήσει μία κυβερνητική υπηρεσία έρευνας και ανάπτυξης για την νέα αυτή τεχνολογία φέτος τον Ιανουάριο.

Εκπρόσωποι της NTT Docomo και της Toshiba σκοπεύουν να αναλύσουν τις στρατηγικές τους και τους στόχους τους για τις επιδόσεις του 6G και η Ιαπωνία θα προωθήσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας 6G χρησιμοποιώντας τον κρατικό προϋπολογισμό.

6G a1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η ταχύτητα της νέας τεχνολογίας επικοινωνίας υψηλής ταχύτητας “post-5G” ( 6G ) θα είναι τουλάχιστον 10 φορές ταχύτερη από 5G. Αυτό είναι το σχέδιο του Ιαπωνικού Υπουργείου Εσωτερικών και Επικοινωνιών. Η έρευνα θα επικεντρωθεί σε ταχύτητες δικτύου που μπορούν άμεσα να μεταφέρουν μεγάλα ποσά δεδομένων.

Προκειμένου να επιτευχθεί τεχνολογία 6G έως το 2030, οι χώρες έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν δράση. Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2019 ότι θα δημιουργήσει δύο ιδρύματα Ε & Α 6G. Τα φινλανδικά πανεπιστήμια και τα ιδρύματα που συνδέονται με την κυβέρνηση έχουν επίσης ξεκινήσει έργα έρευνας και ανάπτυξης 6G. Στη Νότια Κορέα, η Samsung Electronics και η LG Electronics ίδρυσαν ερευνητικά κέντρα το 2019.

Κι ενώ ακόμα εμείς εδώ μελετάμε αν η μη ιονίζουσα ακτινοβολία του 5G θα μας πειράξει στον εγκέφαλο, η σύγχρονη κοινωνία βασιζόμενη στην αδιάλειπτη συνδεσιμότητα  οδεύει με γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης, και αναμένεται σύντομα το 5G να γίνει ήδη η τεχνολογία της επόμενης γενιάς και να ακολουθήσει με τη σειρά του και το 6G κ.ο.κ.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα