19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ξεχάστε το 5G, Η Samsung λέει ότι ήρθε η ώρα για το 6G

1 min read
Forget 5G Samsung says that now is the time to begin work on 6G1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Κι εκεί που λέμε εντάξει, σαν να έχουμε καταλάβει τι είναι τελικά το 5G και τι είναι όλα αυτά τα μικροκύματα, έρχεται τώρα η Samsung να μας κάνει άνω κάτω, αφού πρόσφατα κυκλοφόρησε μία “Λευκή Βίβλο” για το 6G.

Η Samsung λέει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να προετοιμαστούμε για το 6G

Η σχετική αναφορά της Samsung, με τίτλο “The Next Hyper-Connected Experience for All”, λέει ότι ο στόχος της εταιρείας είναι να φέρει το 6G “σε κάθε γωνιά της ζωής”. Η Samsung βλέπει τα πρότυπα 6G να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2028 και να είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό δύο χρόνια αργότερα.

Ενώ το 5G βασίζεται κυρίως στην απόδοση, η Samsung λέει ότι για να υλοποιηθεί το 6G θα πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις όπως για παράδειγμα, για να ονομάζεται 6G, η ταχύτητα δεδομένων λήψης δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από 1.000 Gbps.

Επίσης η Samsung αναφέρει ότι έως το 2030, ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών όπως κινητά, γυαλιά AR, ακουστικά VR, smartwatches, συσκευές ολογράμματος κ.λ.π.θα είναι περίπου 500 δισεκατομμύρια, σχεδόν 7 φορές πάνω από τον ανθρώπινο πληθυσμό ενώ πλέον οι μηχανές θα οι κυρίαρχοι χρήστες του 6G.

Όλες αυτές οι συσκευές πλέον θα έχουν ανεπτυγμένη τεχνητή νοημοσύνη και εκπληκτικές δυνατότητες αφού για παράδειγμα η ικανότητα του ανθρώπινου ματιού περιορίζεται σε μέγιστη ανάλυση 1/150 ° και γωνία θέασης 200 ° σε αζιμούθιο και 130 ° σε ζενίθ ενώ από την άλλη η μηχανή δεν έχει τέτοιους περιορισμούς, καθώς μπορεί να εκμεταλλευτεί πολλές κάμερες με διάφορες λειτουργίες.

Το 6G θα βοηθήσει τον κόσμο αντιμετωπίζοντας κοινωνικά ζητήματα με την υπερ-συνδεσιμότητα και όπως λέει η Samsung “Η ευρεία ανάπτυξη του 6G θα μειώσει τις διαφορές στις περιφερειακές και κοινωνικές υποδομές και θα δώσει σε περισσότερο κόσμο οικονομικές ευκαιρίες “.

Η Λευκή Βίβλος αναφέρεται σε τεχνολογίες που δεν είναι διαθέσιμες τώρα λόγω των περιορισμών της σημερινής τεχνολογίας. Το Trally Immersive XR, το οποίο συνδυάζει AR, VR μία μικτή πραγματικότητα, θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για ψυχαγωγία, ιατρική, επιστήμη, εκπαίδευση και κατασκευή. Ωστόσο, οι τρέχουσες κινητές συσκευές δεν απαιτούν την τρέχουσα ισχύ επεξεργασίας και την απαιτούμενη χωρητικότητα μπαταρίας.

Τα ολογράμματα υψηλής πιστότητας για κινητά θα απαιτούν ταχύτητες δεδομένων εκατοντάδες φορές ταχύτερες από ό, τι μπορεί να προσφέρει το 5G. Ακόμα και στην μέγιστη ταχύτητα δεδομένων των 20Gbps, απαιτούνται ταχύτεροι ρυθμοί που το 6G θα μπορεί να προσφέρει.

Το άρθρο αναφέρει επίσης και τις Ψηφιακές αντιγραφές. Η Samsung εξηγεί τι είναι αυτό λέγοντας, “Με τη βοήθεια προηγμένων αισθητήρων, AI και τεχνολογιών επικοινωνίας, θα είναι δυνατή η αναπαραγωγή φυσικών οντοτήτων, συμπεριλαμβανομένων ατόμων, συσκευών, αντικειμένων, συστημάτων, ακόμη και μερών, σε έναν εικονικό κόσμο.” Αυτά θα ονομάζονται ψηφιακά δίδυμα και οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν μαζί τους χρησιμοποιώντας συσκευές VR ή ολογραφικές οθόνες.

TechNode.gr – Εγγύηση στην τεχνολογία

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα