18 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο CEO της ERICSSON δηλώνει ξεκάθαρα ότι το 5G είναι δικιά τους υπόθεση

1 min read
ercsson1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Καμία εταιρεία δεν βρίσκεται μπροστά από την Ericsson όταν πρόκειται για 5G, δήλωσε στο αφεντικό της σουηδικής εταιρείας το CNBC.


Αντικατοπτρίζοντας τους ισχυρισμούς ότι η Huawei της Κίνας είναι κυρίαρχος στο κομμάτι του 5G ο CEO της Ericsson Borje Ekholm δήλωσε στο CNBC “Squawk Box Europe” στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας “Θεωρώ ότι είναι λίγο δύσκολο να πούμε ότι είμαστε πίσω όταν δεν βλέπω κανέναν μπροστά μας”.

Προσέθεσε ότι ο εξοπλισμός της Ericsson ήταν ο πρώτος που θα χρησιμοποιηθεί στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Ο Dexter Thillien, ανώτερος αναλυτής της Fitch Solutions, δήλωσε ότι “δεν είναι αλήθεια” ότι η Huawei είναι ο “μόνος παίκτης” της 5G, τονίζοντας την Ericsson και τη Φινλανδία ως δύο ισχυρές εναλλακτικές λύσεις έναντι της κινεζικής τεχνολογίας.

“Η Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τη Huawei”, δήλωσε στο CNBC σε τηλεφωνική συνέντευξη, προσθέτοντας ότι οι Η.Π.Α., η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα μπόρεσαν να ξεκινήσουν δίκτυα 5G χωρίς την ανάγκη εξοπλισμού της Huawei.

Είναι γνωστή η πίεση των ΗΠΑ για τον παραγκονισμό της Huawei από την πίτα του 5G, μετά άλλωστε και από τη γνωστή διαμάχη που επικρατεί λόγω των ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια με την Huaweι, υποστηρίζοντας ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα “backdoor” στα εργαλεία δικτύου της εταιρείας για κατασκοπεία.

Οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα για τα 5G δίκτυα

Ωστόσο από τη αντίπερα όχθη, η Huawei αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία.

cnbc

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα