26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ποιο 5G; H Nokia ετοιμάζεται για το 6G!

1 min read
Japan to introduce 6g technology by 20301 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μετά το 5G, σειρά παίρνει η νέα γενιά κινητής τηλεφωνίας, το 6G. Η Nokia, μαζί με μια σειρά από άλλες εταιρείες, αλλά και πανεπιστήμια, αναλαμβάνουν το πρότζεκτ ονόματι «Hexa-X».

Στο «τιμόνι» ευρωπαϊκού πρότζεκτ με σκοπό την εισαγωγή του 6G τίθεται η Nokia. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η φινλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε ανακοίνωσή της, η Nokia θα ηγηθεί μιας ομάδας εταιρειών και πανεπιστημίων σε ένα πρότζεκτ ονόματι «Hexa-X» που έχει σκοπό να εισάγει το δίκτυο 6G. 

Η εν λόγω ομάδα περιλαμβάνει τη μακροχρόνια ανταγωνίστρια εταιρεία της Nokia, Ericsson AB, τις εταιρείες Orange SA και Telefonica SA, αλλά και τεχνολογικές εταιρείες όπως η Intel Corp aκαι η Siemens AG. Σε ό,τι αφορά το σκέλος της έρευνας, μέρος στο πρότζεκτ θα λάβουν πανεπιστήμια του Όουλου στη Φινλανδία και της Πίζα στην Ιταλία.

«Με τη Nokia στο ”τιμόνι”, το πρότζεκτ Hexa-X έχει στόχο να συνδέσει τον φυσικό, ψηφιακό και ανθρώπινο κόσμο, με σταθερό πυλώνα την ασύρματη τεχνολογία του μέλλοντος […]» σημειώνει μεταξύ άλλων η Nokia. 

Το πρότζεκτ «Hexa-X» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου του 2021 και θα έχει διάρκεια 2,5 έτη. 

πηγή: spuntiknews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα