Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

CES 2020: Τι να περιμένουμε να δούμε στην φετινή έκθεση CES

1 min read
Fiat Chrysler
0
(0)

Loading

Οθόνες όλων των σχημάτων και μεγεθών

dims 3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πως είναι δυνατόν να υπάρχει μία έκθεση CES χωρίς να περιβάλλεται από πληθώρα οθονών, έτσι και στη φετινή έκθεση δεν θα λείπουν τα εντυπωσιακά Panels. Όπως και στο παρελθόν αναμένεται να παρουσιαστούν μεγαλύτερες και καλύτερες οθόνες τηλεόρασης.

Πέρα κόσμε 8Κ για παράδειγμα. Κανείς στην ουσία δεν χρειάζεται πραγματικά μια 8Κ τηλεόραση (αν σκεφτείτε ότι για να δείτε ένα βίντεο από το Youtube σε 4K θέλετε τουλάχιστον σύνδεση 25-30 Mbps οπότε σε 8K την 100άρα πρέπει να την έχετε στο τσεπάκι), αλλά αυτό δεν σταματάει τους κατασκευαστές να κατασκευάζουν για λόγους marketing οθόνες που στην ουσία δεν είναι και τόσο χρήσιμες. Θυμηθείτε την 292-ιντσών 8K The Wall TV της Samsung;

Εκτός από αυτό, θα δούμε πιθανότατα βελτιωμένα πάνελ OLED, καθώς και μεγαλύτερη ώθηση στην υιοθέτηση MicroLED. (Οι οθόνες MicroLED υποτίθεται ότι έχουν την ίδια φωτεινότητα και χρώμα με τα πάνελ OLED, αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.) Και σε περίπτωση που οι κανονικές τηλεοράσεις είναι πολύ βαρετές για εσάς, περιμένετε κομψά σύνολα από όλες τις μεγάλες εταιρείες. Η Samsung μας έδωσε μια ματιά σε μια zero-bezel τηλεόραση .

Φυσικά, η CES θα διαθέτει και άλλες οθόνες – δες τα gaming monitors της Samsung .

Τεχνολογία στην αυτοκίνηση

Fiat Chrysler | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Παρόλο που η CES είναι φανερά μια τεχνολογική έκθεση, τα αυτοκίνητα κερδίζουν ολοένα περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια. Στη CES 2020, αναμένεται να δούμε ακόμη περισσότερα οχήματα που θα αντικατοπτρίζουν τις τελευταίες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης και καινοτομίες EV. Μερικές εταιρείες έχουν ήδη πειράξει αυτό που πρόκειται να παρουσιάσουν: η Aston Martin θα έχει έναν τρισδιάστατο καθρέφτη, το Fiat Chrysler θα έχει μια έννοια ψηφιακής καμπίνας, η Honda θα αποδείξει τον τον AI assistant και η Jeep σχεδιάζει να αποκαλύψει τον πρώτο στόλο των plug-in υβριδίων.

Ανυπομονούμε επίσης να ελέγξουμε την ηλεκτρονική μηχανή Nawa συν το νέο eScooter και το eMoped από το Segway (το οποίο αποκτήθηκε από τη Ninebot πριν από λίγα χρόνια). Αλλά ίσως η πιο συναρπαστική επίδειξη που σχετίζεται με τη μεταφορά στην επίδειξη θα ήταν το ιπτάμενο αμάξι της Hundai.

Το σπίτι γίνεται πιο έξυπνο

Όπως και στις προηγούμενες εκθέσεις, αναμένουμε ότι το έξυπνο σπίτι θα έχει ένα μεγάλο μερίδιο στην φετινή CES 2020. Δεν μιλάμε μόνο για συνδεσιμότητα ψυγείων ή και φούρνων αλλά πιστεύουμε ότι θα δούμε τη δυνατότητα διασύνδεσης σε ακόμη περισσότερες συσκευές, όπως βρύσες, ντους και λάμπες ( όπως αυτή η μοναδική εσωτερική συσκευή κηπουρικής από την LG). Επίσης, δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε περισσότερους ανταγωνιστές στην Nest and Ring στον τομέα των κάμερων ασφαλείας. Καθώς οι δύο αυτές εταιρείες τείνουν να κυριαρχούν, ο ανταγωνισμός στον χώρο είναι σίγουρα ευπρόσδεκτος.

Επιπλέον, περιμένουμε από όλες αυτές τις εταιρείες να μας διαβεβαιώσουν για το θέμα της ασφάλειας. Όλοι μας ξέρουμε ότι οι έξυπνες συσκευές είναι ευάλωτες σε κακόβουλες επιθέσεις. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η Amazon, η Google και άλλες εταιρείες για να αποδείξουν ότι είναι αξιόπιστες εταιρείες, ειδικά όταν πρόκειται για την ασφάλεια στο σπίτι.

Έξυπνο ρολόι Lenovo | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ο κακός χαμός στους ψηφιακούς βοηθούς

Γνωρίζουμε ήδη ότι η Google και το Amazon θα έχουν μεγάλη παρουσία στο CES την επόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται οι περισσότερες συσκευές να έχουν ενσωματωμένο είτε τον Google assistant είτε την Alexa. Είτε πρόκειται για τηλεοράσεις, αυτοκίνητα είτε για συνδεδεμένους ομιλητές, δύο εταιρείες πιθανότατα θα αναμετρηθούν για να δουν τελικά ποιος μπορεί να ενσωματώσει τον βοηθό του στη ζωή μας. Έχουμε ήδη δει εταιρείες όπως η LG να ανακοινώνουν ότι τα ηχεία τους θα έχουν, για παράδειγμα, τη βοήθεια του Google Assistant.

Μπορούμε επίσης να περιμένουμε από αυτούς τους δύο βοηθούς να είναι σε περισσότερες οικιακές συσκευές από ποτέ. Είτε πρόκειται να ενσωματωθούν στο σημείο αγοράς είτε μπορείτε να προσθέσετε αργότερα αυτή τη λειτουργικότητα με ένα φθηνό add-on. Και δεν θα είναι απλώς έξυπνοι ομιλητές και έξυπνες οθόνες φέτος, αλλά πολλά άλλα καθημερινά αντικείμενα θα ενεργοποιηθούν σύντομα και με φωνή.

5G και πάλι 5G

Στην CES 2020, αναμένουμε ότι η τεχνολογία 5G θα εμφανιστεί όχι μόνο στα τηλέφωνα, αλλά και σε φορητούς υπολογιστές και πέραν αυτών. Το έχουμε δει ήδη στο Dell Latitude 9510, το οποίο έκανε ντεμπούτο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Τα δίκτυα 5G δεν είναι πολύ διαδεδομένα αυτή τη στιγμή, αλλά από τη στιγμή που ο φορητός υπολογιστής έρχεται στην αγορά τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, μπορεί να είναι πιο διαδεδομένος από ό, τι τώρα.

earbuds | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Λοιπά

Όταν πρόκειται για υπολογιστές, μπορούμε να αναμένουμε περισσότερους εξαιρετικά φορητούς φορητούς υπολογιστές με τα πιο πρόσφατα 10th gen chips της Intel και ίσως και με κάποια νέα γραφικών από την AMD. Με πιο ισχυρούς επεξεργαστές και κάρτες γραφικών τα gaming laptops θα μπορούσαν επίσης να κερδίσουν σημαντικό προβάδισμα βλέποντας ότι το PlayStation 5 και το Xbox Series X αναμένονται να κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο έτος. Με το Stadia και το xCloud να ανεβαίνουν και αυτά σιγά σιγά το 2020, ίσως να έχουμε και νέο παίκτη στην αρένα cloud-gaming,χμμμ ίσως την NVIDIA.

Επίσης, να μην ξεχάσουμε τα wearables ει πραγματικά το Fitbit ή το Watch της Apple. Τα αληθινά ασύρματα ακουστικά θα συνεχίσουν να αποτελούν μια τάση και στην CES 2020, χάρη εν μέρει στην άφιξη του AirPods Pro πέρυσι που προκάλεσε κάποιο ανταγωνισμό.

Εντάξει όλα αυτά αλλά να είστε και προετοιμασμένοι για τα αναπάντεχα. Φαίνεται ότι κάθε χρόνο θα υπάρξει μια καινοτομία που θα μας εκπλήξει, είτε πρόκειται για μια έξυπνη αντλία μαστού, είτε για ένα ρομπότ ψωμιού είτε για ένα burger χωρίς κρέας.

Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι…

Engadget

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα