19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Xiaomi: Το σχέδιο της σε περίπτωση που φάει και αυτή ban από την Αμερική

1 min read
Xiaomi 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Νομίζω ότι όλοι μας γνωρίζουμε την κατάσταση μεταξύ της Huawei και της απαγόρευσης που ισχύει από τις ΗΠΑ, αλλά σκεφτήκατε πότε τι θα γινόταν αν και η Xiaomi ξαφνικά γίνει κι αυτή το μαύρο πρόβατο και μπει στη μαύρη λίστα για τους Αμερικάνους;


Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, η διευθύντρια προϊόντων της Xiaomi, Abi Go μίλησε για αρκετά ενδιαφέροντα θέματα, συμπεριλαμβανομένου του προβλήματος των αμερικανικών απαγορεύσεων.

Από την πλευρά της, η Xiaomi είναι ήδη έτοιμη για πιθανή απαγόρευση από την αμερικανική κυβέρνηση. Το ανώτατο στέλεχος δήλωσε ότι μέρος των εσόδων της εταιρείας τροφοδοτεί ήδη εταιρείες κατασκευής  ημιαγωγών προκειμένου να δημιουργηθεί μια αλυσίδα που μπορεί να κάνει smartphones χωρίς να υπολογίζει στη βοήθεια των αμερικανικών εταιρειών.

2560 30001 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

«Αυτή τη στιγμή αξιολογούμε την κατάσταση. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο». Στην πραγματικότητα, εργαζόμαστε «δίπλα-δίπλα» και εντατικά με τις αμερικανικές εταιρείες, όπως με την Qualcomm, στα chipsets μας, ή την Google, στα προϊόντα μας του οικοσυστήματος IoT (Internet of Things) », λέει η μάνατζερ προϊόντων της Xiaomi για τις παγκόσμιες αγορές.

“Σε κάθε περίπτωση, αν στο μέλλον συμβεί κάτι, έχουμε ένα σχέδιο Β. Μεταξύ άλλων, επενδύουμε πολλά σε πολλούς κατασκευαστές ημιαγωγών στην Κίνα. Πιστεύουμε όμως ότι η επιχειρηματική μας στρατηγική δεν θα πρέπει να εξαρτάται από τις αποφάσεις των πολιτικών. Μέχρι τώρα έχουμε επιλέξει να ενσωματώσουμε τα καλύτερα εξαρτήματα στα προϊόντα μας. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε στο μέλλον “.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι ότι κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό για την ευημερία της εταιρείας μας, χωρίς να δίνουμε και μεγάλη σημασία στο τι κάνουν οι ανταγωνιστές μας. Βέβαια ο υγιής ανταγωνισμός είναι θετικός και καλοδεχούμενος, διότι μας αναγκάζει να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Η στρατηγική μας είναι να κάνουμε ό, τι νομίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε και πάντα να κάνουμε το καλύτερό που μπορούμε να κάνουμε “, λέει η εκπρόσωπος της Xiaomi.

Τι γίνεται όμως με το λογισμικό; Είναι πιθανό ότι η Xiaomi μπορεί επίσης να βασιστεί στο λειτουργικό σύστημα Harmony της Huawei; Σε αυτή την περίπτωση, η Google θα πρέπει να είναι προσεκτική, γιατί θα χάσει ακόμα έναν μεγάλο παίκτη στην αγορά κινητών λειτουργικών συστημάτων.

Πάντως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις εξελίξεις, αν και προς το παρόν δεν φαίνεται να ταράζονται τα ήρεμα νερά συνεργασίας της Xiaomi με τις Αμερικάνικες εταιρίες, αλλά ποτέ δεν ξέρεις …

gizchina.com

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα