26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Nvidia: Η νέα GPU GeForce RTX 2080 Max-Q είναι πιο ισχυρή από τις κονσόλες επόμενης γενιάς το Xbox Series X και το PlayStation 5.

1 min read
NVIDIA GeForce RTX Jensen Huang CEO 2 2060x13731 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Στο πρόσφατο συνέδριο GTC China 2019, ο CEO της NVIDIA, Jensen Huang, παρουσίασε την νέα GPU GeForce RTX (για gaming laptops) τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη GPU είναι πολύ πιο γρήγορη από τις κονσόλες επόμενης γενιάς το Xbox Series X και το PlayStation 5.


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της NVIDIA συνέκρινε έναν παλαιότερο φορητό υπολογιστή  Maxwell-based με GeForce GTX GPU με ένα νέο Turing-based gaming laptop με τη GPU GeForce RTX.

Το κύριο σημείο σύγκρισης των δύο φορητών υπολογιστών ήταν η τεχνολογία Max-Q, η οποία έχει φέρει επανάσταση στα gaming laptops, προσφέροντας ξεχωριστά επίπεδα απόδοσης GPU παρέχοντας υψηλότερους χρόνους διάρκειας μπαταρίας και φορητότητας από παλαιότερα gaming laptops.

Το slide συγκρίνει ένα laptop Lenovo Y900 Gaming με GeForce GTX 980M με ένα νεότερο laptop τον Lenovo Y740 Gaming που είναι εξοπλισμένο με τη GeForce RTX 2080 Max-Q.

Στη διαφάνεια, εκτός από την απλή καταγραφή και σύγκριση των διαστάσεων και του βάρους των δύο φορητών υπολογιστών, η NVIDIA δήλωσε ότι  το Lenovo Y740 Gaming με την GeForce RTX 2080 Max-Q είναι ταχύτερος από τις κονσόλες επόμενης γενιάς που αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο έτος το 2020 .

NVIDIA GeForce RTX 2080 Faster Than Next Gen Consoles | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ολόκληρη η παρουσίαση του GTC 2019 μαζί με τη συγκεκριμένη διαφάνεια που συγκρίνει τα δύο laptops είναι στο παρακάτω βίντεο (21:11):

Διαθέτοντας πολύ καλύτερες προδιαγραφές από το Xbox One X με 4K 60 FPS με δυνατότητα 120 FPS σε έναν επιλεγμένο αριθμό τίτλων και επιτρέποντας τρία βασικά χαρακτηριστικά, variable refresh rate 8Κ, και hardware-accelerated ray tracing. Η κονσόλα θα τροφοδοτείται από RDNA GPU και Zen 2 της AMD με τις ακριβείς προδιαγραφές να είναι ακόμα άγνωστες, το μόνο που ξέρουμε ότι η GPU Navi θα είναι στην κονσόλα Xbox Series X η οποία θεωρείται ότι είναι η ταχύτερη από οποιαδήποτε GPU της Navi σήμερα, συμπεριλαμβανομένου της US $ 400 Radeon RX 5700 XT, η οποία είναι η ταχύτερη κάρτα γραφικών που βασίζεται στην τεχνολογία Navi της AMD.

Στην εν λόγω κάρτα επίσης λείπει hardware-accelerated ray tracing, η οποία είναι ένα χαρακτηριστικό που προστίθεται στη δεύτερη επανάληψή της γνωστή ως RDNA 2.

AMD RDNA GPU Architecture For Navi Radeon RX 5700 Series 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίαςAMD RDNA GPU Architecture For Navi Radeon RX 5700 Series 12 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Από άποψη απόδοσης της GPU, αν οι κονσόλες επόμενης γενιάς είναι ισχυρότερες από τη Radeon RX 5700 XT, τότε αυτό θα σήμαινε ότι είναι και ισχυρότερες από τη GeForce RTX 2070 που είναι σχεδόν ισοδύναμη με τη Radeon RX 5700 XT.

Αναμένεται να τη δούμε λοιπόν και στη δράση για να δούμε τι πουλιά θα πιάσει.

 

wccftech

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα